Avatud E–N 11–22, R 11–24, L 12–24,

P 12–21

Hinne: 8


Kuumal ­suvepäeval mõjub juba ­ainuüksi Sushi­cati beebisinine tagasein sisenejale jahutavalt. Kui ilm juhtub olema vihmane, aitab soe ja naiivselt roosa kuma ruumi ees­osas. Roosikrantsi tänavanurga tillukeses sushibaaris annavad valgustus ja koloriit juba ukselt aimu, mida oodata: lapselikult lihtsat menüüd ja nappi, kuid stiilset jaapani kitši, mis ulatub ettekandjate ruudulistest seelikutest teleekraanil näuguvate samalaadses rõivastuses koolitüdrukuteni. Ilma irooniata: Sushicat on just selline, nagu hea sushibaar peab olema.


Menüü on tõepoolest lihtne nagu ammumine, nagu armastas öelda Armandi eesti keele õpetaja.


Väikesed kassid tähistavad väiksemaid sushikomplekte, suured suuremaid. Hinnad on sealjuures igati mõistlikud – juba odavaim, 60kroonine sushi kitten sisaldab kolme nigirit ja nelja makit.


Suuremate kiisude seast leiab väga mitmesuguseid komplekte, nagu üht sorti makidest koosnevad tiger (78) ja bagheera (118) või kirju valikuga puma (160) ja lion (200).


Tellitud sushi jaguar (198) on üks lopsakamaid taldrikutäisi ning koosneb tuuni-, lõhe- ja angerjanigiridest kõrvuti tuunikala- ja kreemjuustu-avokaadomakidega. Muide, tellimuse ootamise ajaks tuuakse maja poolt lauda tassike imemaitsva misosupi ja teine eksootilise mekiga teega. Veinikaart pakub sushi kõrvale päris mõistlikku Lõuna-Aafrika chenin blanci (50).


Jaaguar üllatab esimesel maitsmisel peamiselt ülivärske lõhefileega. Muidugi võib see olla juhus, aga sel korral on õrn kala jõudnud sushikassi küünte vahele kindlasti otse veekogust.


Ka riis jätab väga hea mulje – mitte liiga kuiv, nagu liigettevaatlikul sushivalmistajal, kuid mitte ka liialt pudruks keenud nagu hooletumal. Meie oludes eksootiline tuunikala on samuti korralik.


Magustoiduks pakutav mjau! ehk ingveri-juustukook (45) on menüüs küll vist rohkem ruumitäiteks, sest pärast suurepärast sushit mõjub see üsna tuima ja külmikumaitselisena.