Vaja läheb:

? 500 g muretainast

? 2 keskmist suvikõrvitsat

? 3 küüslauguküünt

? 10 salveilehte

? soola, pipart

? 1/2 muskaatpähklit

? 200 ml vahukoort

? 200 g riivjuustu

? 5 muna

? oliiviõli

Valmistamiseks

suru tainas võiga määritud vormi ja torka põhja kahvliga mõned augud. Küpseta 200kraadises kuumuses, kuni tainapind on kenasti kuldne. Samal ajal prae viiludeks lõigatud suvikõrvits koos hakitud küüslaugu ja salveiga oliiviõlis kuldpruuniks ning maitsesta soola ja pipraga. Lao suvikõrvitsad riivjuustuga kihiti quiche’i-vormi. Vispelda kokku munad, koor, riivitud muskaatpähkel ja ülejäänud riivjuust. Vala segu suvikõrvitsatele ja küpseta pirukas kaunilt kuldseks. Küpsemine võtab aega umbes 25 minutit.

Võluvalt lakooniline tomatisalat

Lihtsal tomatisalatil on mitmeid variatsioone – kas serveerida koos punase sibula või vinegrett-kastmega, värske rukola või basiiliku lehtedega. Tomativiilud koos parima oliiviõliga annavad suurepärase maitsekoosluse. Mõistagi loeb tomati maitse, kodumaisel tomatil on see teistsugune kui sissetoodul. Vali suured ja mahlased tomatid ning eemalda neilt terava noa abil varreosa. Seejärel pane tomatid 30 sekundiks keeva vette ning siis “ehmata” neid külma vee all. Sel moel saab hõlpsalt tomatikestad eemaldada.

Vaja läheb

? 4 suuremat tomatit

? 0,5 tl soola

? 0,5 tl pruuni suhkrut

? külmpressitud oliiviõli

? sorts punase veini äädikat

Valmistamiseks

lõika kooritud tomatid paksudeks viiludeks ja lao need alusele. Riputa üle suhkru, soola ja pipraga ning jätta veerandtunniks maitsestuma. Viiluta punane sibul ja säti tomativiiludele kaaslaseks. Piserda üle oliiviõli ja punase veini äädikaga.

Kanapasta päikesekuivatatud tomatitega
neljale

Vaja läheb

? 400 g kanafileed

? peotäis päikese käes kuivatatud tomateid

? 1 pakk šampinjone

? 4 küüslauguküünt (vastavalt maitsele vähem või rohkem)

? 1 keskmine sibul

? oliiviõli

? 200 ml vahukoort

? 200 ml kohvikoort

? soola

? musta pipart (värskelt jahvatatud)

? 500 g fettucini’t ehk lintpastat (mina kasutasin oliivi-fettucini’t), võib kasutada ka spinatipastat (roheline pastasort näeb efektsem välja)

Valmistamiseks

pane suur pott veega keema ja vala vette veidi oliiviõli ning riputa soola. Keevasse vette pane pasta ja keeda 6 minutit või nii nagu pakil märgitud. Pasta peaks jääma hamba all mõnusalt al dente. Samal ajal haki sibul, küüslauk, seened ja päikese käes kuivatatud tomatid. Prae need vokk-pannil oliiviõlis, hiljem lisa kanatükid, maitsesta soola ja pipraga. Kõige lõpus lisa pakk kohvikoort ja pakk vahukoort (võib ka ainult kohvikoort, kui ei soovi nii rammusat rooga). Seejärel vala pannile valmis pasta. Serveerides lisa maitse järgi värskelt jahvatatud pipart ja parmesani laaste.