Tatari Loomakliiniku logolt ei vaata vastu mitte ootuspäraselt koer või kass, vaid kameeleon, andes justkui märku, et sellesse madalasse kesklinna majja on oodatud ka teised karvased ja sulelised. Isegi need, kellele linnakodus naljalt elukohta ei anta. Muidugi on Tatari patsientuur põhiosas kiisud-kutsud, ent ei möödu päevagi, mil ei tuleks tegeleda mõne haruldasema loomaliigiga.

Dr Joosti sõnul peavad tänapäeval eksootilisi lemmikuid kodudes üsna paljud. „Tegeleme peale koerte ja kasside ka reptiilide, näriliste, küülikute, lindude, kalade ja minisigade raviga. Ekstreemsema näitena võib välja tuua mürgise odapeamao suuõõne opereerimise. Kõige väiksem patsient on olnud viis grammi kaaluv kilpkonnapoeg, suurim aga Herefordi tõugu vasikas, kes läbis meil peensoole operatsiooni.” Koostööd tehakse ka teiste riikide kolleegidega. Näiteks oli hiljuti Tatari Loomakliinikus väljaõppel arst Prantsusmaalt Marseillest.
.

Tatari Loomakliiniku eelis on kompleksne lähenemine. Tehakse kõikvõimalikke vere- ja uriinianalüüse, muid analüüse. Põhiliste analüüside tarbeks on siin vastav aparatuur olemas ja enamiku vastustest saab teada kohe visiidi ajal. Haruldasemad juhud läbivad uuringud Saksamaal kliiniliste loomauuringute laboris Laboklin. Samuti tegeletakse loomade haiguste ravi- ja profülaktikaga, vaktsineeritakse, paigaldatakse kiipe, tehakse parasiiditõrjet, kõikvõimalikke üldkirurgilisi operatsioone ja ultraheliuuringuid.
„Nii nagu inimestel, on ka loomadel, eriti linnas elavatel, oma elustiilihaigused, mille tekkimist soodustavad lemmikloomade vale toitmine ja vähene füüsiline aktiivsus,” viitab dr Joost inimeste ja loomade sarnasusele. „Tüüpnäide on eakamad kassid ja koerad, kes muutuvad apaatsemaks ega pole enam elurõõmsad, jäävad n-ö pessa norutama. Loomaomanikud peavad oma lemmiku kurvameelsust vanadusega kaasnevaks ilminguks ning ei oska märgata selle taga tervislikku probleemi. Seetõttu lükkavad nad loomaarsti juurde minekut pidevalt tulevikku. Kuid looma tervise regulaarne jälgimine võimaldab sageli varakult avastada paljusid haigusi ja säilitada lemmiklooma elukvaliteeti ka vanemas eas.”

Tasuta nõuandeid ja lisainfot Tatari Loomakliiniku teenuste ja lemmikloomatoodete kohta leiab kodulehelt www.tatari.ee.

Jaga
Kommentaarid