Valmistamiseks
kuivata pardifileed esmalt majapidamispaberiga ning tee seejärel nahaga poolele noaga sisselõikeid. Küpseta fileed keskmise kuumusega pannil (ikka nahaga allpool) umbes 8 minutit ja maitsesta meresoola ning pipraga. Seejärel pruunista tugevamal kuumusel paari minutiga filee ülejäänud küljed. Pardilihale magusama maitsenüansi saamiseks määri selle nahaga pooli meega, paki fileed eraldi fooliumisse ning küpseta ahjus 200 kraadi juures veel 10 minutit. Ahjust välja võttes lase lihal fooliumis pisut jahtuda. Samal ajal, kui part küpseb, valmista salatipõhi. Selleks rebi roheline salat sobivaks ja säti taldrikule. Lisa apelsiniviile ja kreeka pähkleid ning piserda üle palsamiäädika, konjaki (soovi korral) ja oliiviõli seguga. Säti juurde viiludeks lõigatud pardifilee. Kaunistuseks tõsta peale marineeritud tikrid.

Marineeritud tikrid
1 l tikreid

Marinaadiks
1,5 dl õunaäädikat
1 dl vett
1 sl mett
3 tera nelki
pöidlasuurune jupp puhastatud ingverit
0,7 dl pruuni suhkrut

Valmistamiseks
pane puhastatud ja pestud karusmarjad steriliseeritud purkidesse ning kalla üle keeva marinaadiga. Kaaneta purgid õhukindlalt, jahuta kiiresti maha ja säilita jahedas.