01.02.2008, 00:00
Nädala retseptid
Stockmann Gourmet’ peakokalt Teet Laurilt
1. Apelsinimarinaadis grillitud tuunikala neljale
Vaja läheb
- 4 tuunikala steiki (600 g)
- 1 apelsini
koor ja mahl
- 0,5 dl oliiviõli
- lehtpeterselli
- soola
- musta pipart
Valmistamiseks
sega kokku marinaad ja lase tuunikala tükkidel veerand
tundi marineerida. Seejärel prae neid grillpannil mõlemalt poolt
umbes kaks minutit. Jahvata veskist peale soola ja pipart. Tuunikala peab seest
jääma medium nagu loomalihagi. Kui soovite aga täisküpset
tükki, võib need veel viieks minutiks ahju panna. Tuunikala
grillimiseks suvisel aiapeol kulub 10 minutit.
2. Tšilli ja küüslauguga maitsestatud haikala
neljale
Vaja läheb
tervest haikalast lõigatud neli ratast
(600 g)
- 1 sidruni mahl ja koor
- 1
tšilli
- 1 küüslaugu küüs
- 0,5 dl oliiviõli
- soola
- musta pipart
Valmistamiseks
Lõika tervest haikalast rattad.
Sega kokku marinaad ja lase haikalal marineerida 30 minutit. Prae kuumal pannil
kalarattaid mõlemalt poolt umbes 2 minutit ja pane 8–10 minutiks
ahju.
Suvel kulub kala grillimiseks 10 minutit.
Ürtidega maitsestatud tervelt küpsetatud merilest
Vaja läheb
- 4 merilesta
- 100 g pestot
- erinevaid hakitud
ürte
- 0,5 dl oliiviõli
- soola
- pipart