NOPi suvist kokakunsti
Kadrioru kohvikus-poes NOP on letid neist lopsakalt rohelised. Kui valida Uus-Kongo talus kasvanud sparglid, tuleb eksporditutest peaaegu poole rohkem raha välja käia, kuna ilmastiku tõttu on siin sparglit tunduvalt keerukam kasvatada. Samas maitsevad kodused sparglid palju paremini kui pika teekonna läbinud varred. NOPi peakokk Marge Humma võlus sellest rohelusest mitu hõrku ampsu.
Vaja läheb
■200 g maasikaid
■200 g rabarberit
■peotäis granaatõunaseemneid
■40 g demerara suhkrut
Tahinikastmeks:
■50 g tahhiini ehk seesamipastat
■20 g mett
■5 g ingverit
■tsipa kuuma vett ja orasheinapulbrit
Valmistamiseks
tükelda maasikad ja rabarber ning sega kokku suhkruga. Puista peale granaatõunaseemneid ja vala üle tahhiinikastmega. Kastmes on kuuma veega kokku segatud mesi, tahhiini, riivitud ingver ja orasheinapulber.
Vaja läheb
■4 sparglivart
■6 viilu praejuustu (Kalamatsi)
■4–6 maasikat
■2 redist
■punt värskeid salatileht (lehtpeet, rukola, spinat)
■pool spargelkapsast
■peotäis koriandri ja mündi lehti
Maasikavinegretiks
■3–4 maasikat
■sorts oliiviõli
■sorts palsamiäädikat
■1 tl mett
■värskelt jahvatatud pipart ja soola
Valmistamiseks
sega kokku vinegreti komponendid ja maitsesta sobivaks.