Novembrikuus saab räimeroogi maitsta mitmetes Eesti restoranides lausa erimenüü alusel. Kuldne ja krõbe lehttainast mütsike peidab maitsvat räimesuppi, mida räimekuul pakub peakokk Jevgeni Jermoškin restoranis Ribe.

Ribe räimesupp 

neljale

Vaja läheb

  • 300 g värskeid räimi
  • 800 ml kalapuljongit
  • 400 g lehttainast 
  • 3-4 kartulit
  • 60 g apteegitilli
  • 3 porgandit
  • 40 ml valget veini
  • hakitud tilli 
  • loorberilehte
  • soola
  • paar tilka trühvliõli

Valmistamiseks 

puhasta räimed ja lõika väikesteks tükkideks. Räime puhastamine on üsna suur töö. Kui õnnestub hankida räimefileed, siis oled sellest vaevast prii. Köögiviljad lõika või riivi peenteks ribadeks ja lisa valmis kalapuljongisse. Keeda 5 minutit ja lisa räimefileetükid ning paar tilka trühvliõli. Rulli lehtainas 

0,5-1 cm paksuseks ja lõika neljaks ruuduks. Valmis supp pane keraamilisse kausikesse ja kata see lehttainamütsiga. Küpseta suppi eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 10-12 minutit.