Rabarberikook Lia köögist
Rannarootsi juurtega köögivõluri eelistuseks on küll kalaroad, kuid mahuka kokaraamatu “Lia köök” kaante vahelt leiab hulga häid koogiretsepte. Suurepärane sesoonne magustoit on muidugi rabarberikook, mis valmib sel korral Lia moodi.
Põhjaks läheb vaja
■100 g võid
■1,5 dl suhkrut
■2 dl jahu
■näpuotsatäis soola
Põhja peale
■500 g rabarbereid
Katteks
■4 muna
■1 apelsini mahl ja riivitud koor
■1,5 dl suhkrut
■0,75 dl jahu
■1 tl küpsetuspulbrit
Põhja valmistamiseks
vahusta toasoe või suhkruga. Lisa jahu ja sool ning sega ühtlaseks. Suru tainas kandilise, nt 22 × 32 cm suuruse ahjuvormi põhjale. Küpseta 175kraadises ahjus 10 minutit.
Katte tarvis klopi munad lahti. Sega hulka apelsinist pressitud mahl, riivitud apelsinikoor, suhkur ja küpsetuspulbriga ühendatud jahu.
Tükelda rabarberid, puista eelküpsetatud põhjale ja laota kate peale. Küpseta veel 25–30 minutit.
Mulle meeldib lisada mahlasele ja maitsvale rabarberikoogile apelsini, see pakub rabarberi tüüplisandile kaneelile mõnusat vaheldust. Suvel teen sarnast kooki vaarikate või mustikatega ning ka seal on apelsinimekk omal kohal.