Nädala retseptid
Jevgeni Jermoškin, restorani Ribe peakokk

Kihiline suupiste mustal leival tomatifilee ;ja forellimarjaga

;5 tk

Vaja läheb

? 2 viilu musta leiba

? 3 pisemat tomatit

? 40 g Creme Bonjour’i

? 25 g vahukoort

? 25 g forellimarja

? 0,5 tl heledat suhkrusiirupit

? 50 ml õunasiidrit

? 2 oksa tilli

? poolik sidrun

? soola ja valget pipart

Valmistamiseks

lõika umbes 0,5 cm paksusega rukkileivast umbes 2 cm läbimõõduga rattad. Rösti leivad pannil mõlemalt poolt ilma rasvaineta ning lase jahtuda. Lõika tomati alumisse ossa rist ning aseta tomat keevasse vette. Lõhenenud nahaga tomat tõsta veest välja ja aseta jääkülma vette. Sel moel saad hõlpsalt tomatilt naha maha koorida. Viiluta kooritud tomat neljaks, puhasta seemnetest ning säti paberile kuivama. Lõika tomatifileest leivasuurused ruudud.

Vahusta koor ja lisa sinna toorjuust, hakitud till ja pigista sidrunipoolikust veidi mahla ning maitsesta saadud mass soola, pipra ja suhkrusiirupiga.

Marineeri forellimari siidriga. Selleks on vaja lasta forellimarja paar tundi siidris seista.

Ettevalmistatud leivale määri natuke toorjuustumassi, pane peale pisut marineeritud forellimarja ja selle peale tomatikuubik. Korda sama tegevust ilma leivata: tomatikuubiku peale toorjuustumass, forellimari ning taas tomatikuubik. Kaunista murulaugu- või petersellioksakesega.


Küpsetatud õunal serveeritud kanafileerull ;suitsupeekoni ja sibulaga

;5 tk

Vaja läheb

? 1 kõvem õun

? 6–7 oksa värsket tüümiani

? 70 g kanafileed

? 50 g valget sibulat

? 35 g suitsupeekonit

? 30 g värsket porrulauku

? 20 g võid

? poolik sidrun

? maitsestamiseks soola ja pipart

? kaunistamiseks petersell

Valmistamiseks

lõika õunast umbes 2 cm läbimõõduga kuubikud ning marineeri sidrunist pressitud mahlaga. Aseta õunakuubikud ahjuplaadile, lisa juurde värske tüümianioks, kata plaat fooliumiga ning küpseta 200kraadises ahjus 5–6 minutit. Ahjust välja võttes jahuta õunad maha.;Vasarda kanafilee õhukeseks, maitsesta soola ja pipraga, puista peale hakitud petersell ning jäta seisma. ;Prae sibularibad võis kuldpruuniks ning kuivata paberil (et rasv eemalduks). Lõika suitsupeekonist ribad, aseta need koos sibulatega kanafileele, keera rulli ja kinnita rull hambatikuga. Rulli küpseta 160kraadises ahjus 8–10 minutit, kuni kana on küpsenud. Ahjust välja võttes taas jahuta.;Lõika sentimeetri laiusega porrust umbes 10 cm pikkused ribad, keeda neid soolaga maitsestatud vees 2–3 minutit ja seejärel jahuta jääkülmas vees ning kuivata paberiga.;Lõika kanarullist 1,5 cm suurused tükid. Keera porru ümber kanarulli ning kinnita see tikuga ahjuõunale. Kaunista peterselliga.