Erinevalt vedelvärvidest valmistatakse pulbervärvid tehases juba lõplikul kujul kasutamiseks. Seega puudub võimalus muuta nende värvitooni, läiget ja struktuuri. Nimetatud põhjusel kasutatakse pulbervärvide valikul väiksemamahulist RAL-värvikataloogi.

Tehnoloogia ehk kuidas seda tehakse?

Parima pulbervärvi kvaliteedi eeldus on korralik pinna eeltöötlus. Enne detaili värvimist on oluline see roostest, õlidest ja šlakikihist puhtaks teha. Kui detaili pind on puhastatud/töödeldud liiva- või klaaskuulpritsiga ja on saavutatud pinnakareduse profiil, on pulbervärvi pind kordades tugevam.

Pulbervärvimine nõuab spetsiaalseid värvimise seadmeid, et pulbrit detaili pinnale kanda ja seejärel umbes 20 minutit 200 kraadi juures kuumutada. Pulbrit pihustatakse elektriväljas kas elektristaatilise või tribomaatilise värvipüstoliga ning seejärel kuumutatakse ahjus. Pärast jahtumist on värv metalli külge paakunud ja kiht saavutanud lõpliku tugevuse.

Kus seda teha saab?

Üle kümneaastase kogemusega Lipson Invest OÜ tagab usaldusväärse, kiire ja kvaliteetse töö soovitud metalltoodete ja -detailide värvimisel. Kui sinu auto veljed on räsitud, kriibitud, tuhmunud, korrodeerunud või ei pea õhku, on odavam need korda teha kui uued soetada. Pulbervärv on selleks kõige odavam, kindlam ja kvaliteetsem taastamise viis. Ühtlasi pakub ettevõte mugavat transporditeenust üle Eesti (nelja velje edasi-tagasi veol üleriigiline transport 35 eurot ja Tallinna piires 20 eurot). Lipson Invest OÜ pakub ka rehvide demonteerimise ja monteerimise teenust, velje sirguse kontrolli täppisseadmega, sirgendamist ja velje serva remonti.

Küsi lisainfot rasmus@lipson.ee või
telefoni teel +372 5696 4498.
Vaata ka www.pulbervarv.com

Jaga
Kommentaarid