Punase virsiku ja sidrunheina sorbee, arbuusikuubik, lagritsa­karamell, serveeritud koos jogurtist lumekristalli ja laimijääga

Albert Adrià, Restoran El Bulli


Metsiku punase virsiku ja sidrunheina sorbeeks

? 230 g punasest virsikust pressitud massi

? 1 tl suhkrut

? 1 1/3 tl stabilisaatorit (Procrema)*

? 15 g sidrunheina

Sega stabilisaator suhkruga ja vahusta käsitsi. Lisa tükeldatud sidrunhein ja külmuta saadud segu õhukindlas konteineris. Kurna sulanud mass ja pressi tugevalt, et saavutada sidrunheina lõhna ja maitset. Külmuta saadud sorbee uuesti.


Arbuusikuubikuteks

? 150 g seemneteta arbuusitükke

Lõika arbuusist korrapärased kuubikud ja külmuta õhukindlas konteineris.


Lagritsakaramelliks

? 1 tass suhkrut

? ¾ tassi 35% vahukoort

? 56 g lagritsapastat

Karamelliseeri suhkur pannil. Samal ajal kuumuta koor ja lagritsapasta. Kui suhkur omandab kauni kuldse värvuse, tõsta pann tulelt. Lisa kuumutatud koor. Jahuta saadud segu, kurna ja hoia õhukindlas konteineris.


Jogurtist lumehelvesteks

?1 tass kreeka naturaalset jogurtit

?½ tassi suhkrut

?näpuotsatäis sidrunhapet

?3 tl Yopolit*

?½ tassi maltoosi

?lumehelbekujuline šabloon

Sega kõik ained omavahel ja pane 5 minutiks 75kraadisesse käsiahju Thermomix. Kurna ja külmuta õhukindlas konteineris. Külm mass määri laiali lumehelveste šabloonidele. Dehüdreeri koos šablooniga 50 kraadi juures 48 tundi.


Laimijääks

?1 tass vett

?¼ tl agar-agarit (1,3 g)

?1,5 tl suhkrut

?1 laim

?1/5 tl tsitrushappepulbrit

Sega vesi ja agar-agar pannil ning lase keema tõusta. Eemalda tulelt ja jahuta. Pigista laimist mahl välja ja lisa segule. Lase 10 minutit seguneda ja kurna. Jäta saadud segu 2 tunniks külma. Lisa tsitrushappepulber ja klopi käsitsi segamini.


Serveerimiseks

Pane arbuusikuubikutele teelusikatäis lagritsakaramellikreemi. Tõsta juurde virsikusorbee ja kõige tippu tõsta vormist võetud külmunud jogurtist lumehelves ja jäätunud laimimahl.

* Spetsiaalsed tekstuuri muutvad tooted, mida vennad Adriàd on looduslikest koostisosadest valmistanud. Nii retseptiraamatut “Natura” kui retseptide komponente saab tellida aadressilt elbulli@elbulli.com.