Kui riik vabastas tulumaksust reinvesteeritud kasumi ehk dividendidena mitte välja võetud kasumi, siis koos pesuveega vabastati tulumaksust ka bilanssi „lebama“ jäetud kasum, mida ettevõtted tihti kuhugi väga investeerima ei kipu. Ja nüüd lebabki teine seal, kellelegi kurja ei tee.

Vaata ka heeringas kasukas, „Lamav Veenus“, "Lamav tiiger", lamav politseinik, „Veenus karusnahkades“, chillima, pikutama, Peeter Koppel, lebola, lebo, leso, Vladimir Lebedev, „Luikede järv“, Rootsi pangad, Autorollo

Mahesportlane

See aus tegelane teeb kõvasti trenni, istub alpimajas, sööb mustikasuppi, haukab Talleggi kana ja pole kasvuhormoonist, doktor Bernatskist (ja tema tolmuimejatest) ega ka halvast analüütilisest leiust ööd ega mütsi kuulnud. Tõsi, võib juhtuda, et tippvõistlustel pole tal pjedestaalile asja, aga vähemasti on tema keha, veri ja südametunnistus puhas nagu beebi pale.

Vaata ka maheporgand, mahelaps, ökopood, EPO, doping, WADA, Kristjan Port, e-vaba viiner, Pöialpoisi verivorst, ökoveis, restoran "Mahedik", jäätis "La Muu", Turisti eine, Kevin Uljaste, Autorollo

Vuntsidega luukere

Kes muu kui Brüsselist kodumaale naasnud Siim Kallas, kelle iga samm toob kaasa mõne finantsalase pärispatu päevavalgele ilmumise. Teist nii rikkaliku kondikollektsiooniga poliitikut ei mäletagi!

Vaata ka seriaal „Kondid“,umbluu, vastlavurr, movember, vahva vunts, kõhn kui luukere, „tere-tere, vana kere“, keretäis, kolp ja kondid, „Üks pealuu Connemaras“, Damien Hirst „For the Love of God“, Daft Punk „Around the World“.

Nibufaktor

Online-ajakirjandusest tuntud nähtus, mille kohaselt erootilise ja kollase sisuga materjalid tõusevad loetavuse tabelites esikohale, jättes sisukad ajakirjanduslikud artiklid punase tule staatusesse.

Vaata ka nipples blazing, tissi ja tussi, Nibiru, Must Q „Su rinnanibud“, X-Factor, oopium, musirull, ajusaagim, introvert, pervert, Bukowski, Venus Club, svingerid, elu24.ee, Publik.ee, Kim Kardashian, Olivia Munn, Autorollo.

Endlit tegema

Endli tegemine ehk eneka tegemine ehk selfie tegemine ehk nutiseadmega enda pildistamine kogub ühe kiiremaid tuure ja vaimustab üha rohkemaid inimesi. Ellen DeGeneres tegi Oscarite jagamisel staariendli koos Brad Pitti, Julia Robertsi ja teistega. Äsja tegi ameerika koomik Jimmy Kimmel naljaendli koos perekond Clintoniga. Uudistest loeme, et poolmaratoni läbinud naine tegi endast iga miili läbimise järel spordiendli ühe seksika meespoolmaratoonariga. Ja nii edasi ja nii edasi. Ilma endlit tegemata ei oleks sind nagu olemaski!

Vaata ka Endel Lippmaa, Endel Pärn, Endel Tulving, Endel Siff, Pendli-Veeliks, Põltsamaa Felix, mäkra mängima, pakki panema, robertit panema, kitse panema, „siga n***us kurge, kure kael oli sirge“, juntima, Entel-Tentel, pendeldama, "Foucault pendel", Kaul Kendel.

Normcore

Plahvatuslik moeröögatus riietumises, mis rõhutab tavalisusele. Rõivad, mida kannab kõige tavalisem inimene; riided, mida ei tule osta trendibutiikidest, vaid tavalise selvehalli valikust. Analüütikute hinnangul on tegu siiski New Yorgi hipsterite poolt internetis tehtud naljaga, mida on üle maailma liiga tõsiselt võetud ning tegelikult olematule moe- ja elustiilile on õnge minnes tähelepanu pööranud nii moe- kui tähtsad peavoolumeedia väljaanded. Normcore on juba ka moodsate eestlaste kõnepruugis ja näiteks Tartus, kohvikus Spargel, toimus diskopidu nimega Normacore.

Vaata ka softcore, hardcore, deathcore, sludgecore, grindcore, cypercore, hobocore, Jesuscore, polkacore, nightcore, Jaapani angerjaporno, kartulikoor, hapukoor, vahukoor, Vahur Koorits, laulukoor, konnakoor, Ellerhein, munakoor, imemunacore, korin, normaalne, „Norrrmaaaalne!“, tavaline, ebanormaalne, hipsterid, iroonia, elustiil, norm, Norma, Normandia, normull, Ennu Ratas, Boney M, Anne Veski.

Libapüksid

Püksid, millega poisid SAPTKi juhi Varro Vooglaiu sõnu tänavatel ringi käivad. Vooglaid on märganud, et selliste pükste kandmine on muutunud juba massiliseks, ning et noorte poiste rõivaesemete omadusteks on veel see, et neid kantakse rebadel ja neist on ka parima tahtmise juures raske mehelikkust välja lugeda.

Vaata ka nahkpüksid, kukepüksid, lödipüksid, liibukad, metuusid, mennings, karupüksid, teksapüksid, „Mehed sukkpükstes“, „Ma olin teismeline libahunt“,libarebased, võrksukad, kannikad, rebu, puusad, niudevöö, wedgie, velvetid, keralõikajad.

Sitalepik

Vabaõhumuuseumi teadusdirektori Heiki Pärdi poolt (viimati Vikerraadios) taas avalikkuse teadvusse toodud rahvapärane väljend, mis tähistas hügieenipõuas vaevleva maarahva enesekergendamiskohta talulähedases võsas enne välikempsude kohustuslikku rajamist.

Vaata ka vaevakaasik, hädakuusik, Kristjan Lepik, Arvamusfestival, Paide vallimägi, kakaluule, Marko Mägi, Ardi Ravalepik, „pea kui seitsme valla sitalepik“, Junnküla, anaalhuumor, Sigmund Freud, Scatman John, www.fekaal.ee, Rakvere raibe, Kemmerling, fekaalovaal, pruunsärklane, pruunkaru, lustilaadung, lustikummut, haavikuemand, sitavikat, pabulad.

Mugavuspagulane

Uudissõna, mille lansseeris Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukas. Terminiga tähistab Lukas inimesi, kes hiljaaegu Eestist lahkunud on või plaanivad seda teha. Nende inimeste puhul ei ole tegemist selle lainega „mis läks aastal 1944. Need on mugavuspagulased, kes praegu lahkuvad. Osalt ka lodevuspagulased".

Vaata ka ebamugavuspagulane, mugavustagurlane, lõtv püksikumm, sugulane, mugulane, mugul, pabul, Kati Pobul, mäger, idu, idufirma, komfort, kõigi mugavustega korter, euroremont, oblomovlus, pagulaskirjandus, Evelin Ilves, väliseestlane, ulgueestlane, mugavustsoon, “Stalkeri“ Tsoon, lodev.org, lodevus-eestlane.

Ürg-Kuslap

Miljonid televaatajad kogunevad pühapäeva õhtuti vaatama vapustavat telešõud “Su nägu kõlab tuttavalt”, kus on muu hulgas võimalik kohtuda ürg-Kuslapiga. Voldemar Kuslapi “Mustamäe valssi” Luisa Värgi esituses kommenteerib Andrus Vaarik: “Aga minu meelest sa tabasid selle ürg-Kuslapi ära, kes laulab Mustamäe korterist ja jätab mulje, et tal on tegelikult maailma muutev sõnum meile.” Jääme ootame ürg-Värki!

Vaata ka kooreürask, koorevenis, ürgaeg, Urho Kaleva Kekkonen, paleodieet, aguaegkond, “Ürg ja jõud”, Artjom Savitski, ürginimene, neandertallane, Neoandertals, Üllar Jörberg, ürgmets, “Ürgne kutse”, “Jurassic Park”, Leonhard Lapin, mekoonium ehk ürgsitt, “Mäger Urask”, drag queen, Kingsepa-Anti, Urjala jaaniöö.

Sisserändaja poeg

Eksrahandusminister Jürgen Ligi poolt kasutusele võetud väljend, tähistamaks sisserändajate teise põlvkonna meessoost esindajaid.

Vt ka sisserändaja tütar, Ellis Island, tellis, MISA, Mižui, Tšuikin, e-migrant, Eminem, “Brat 2”, roosa šampanja, Rosa Luxemburg, tšuhnaa, Lenski, Looderinne, D-terminal, “Terminal”, ossid, Ivan Julm, Index Librorum Prohibitorum, kadakasakslane, poluvernik, sihvkad, ohvitseride maja, oberschnitzel.

Puuraidurseksuaal

Ehk inglise keeles lumbersexual – hipster, kes näeb välja nagu metsatööline. Ta on lihaseline, kannab kallist flanellsärki, tal on muljetavaldav habe ja ta kehastab ülimat maskuliinsust. Kindlasti ei leia te puuraidurseksuaali metsas puid raiumas – ta on puulangetamise vahetanud hipsteribaarides ajaveetmise vastu, kirve asemel kannab kaasas MacBook Pro’d ja oskab maitsetaimi kasvatada.

Vaata ka metroseksuaal, saekaatrimees, Sammalhabe, Edgar Valter, pokud, puitlaastplaat, Pudel, Telliskivi loomelinnak, Põhjala õlu, Karl Annuse prilliraamid, Maaleht, Šveitsi taskunuga, Instagrami retrofilter, Ryan Gosling, Aivar Viidik, Leonardo DiCaprio, tunked, kirvemõrtsukas, “Texase mootorsaemõrvad”, “Kuritöö ja karistus”, Raskolnikov, rohepesu, Räpina aianduskool, RMK, Luua metsakool, Janno Reiljan.

NÄDALA SÕNAD OLID VEEL: norokas, paarituskarussell, ökokorter, metuusid, bromanss, vabavaratalgud, tiki-taka, veteranhurmur, jätkumuhv, metal-kampsunid, partsimine, jobu, piirileppeajaveeb, autoteadlane, julgeolekukahvel, PR-Pistorius, eluhäkk, Estoria, fileerimine, parmupill, Omniva, padruniseksuaalid, prolly, LEGO, mistraliseerumine, prego, momo, putinoid, maksapuhkus, särtsumeeter, ISIS, Braggie, mäevanaema, hõbejuusne ettevõtja, pendelsaadik, fitspiratsioon, naisnabavõitleja, velx, anakonda, heegelkumm.