“Pokker on sport”

Küsimusele, kas äri, mida Heathmonti omanik Tim Heath teeb, on tema arvates eetiline, vastab mees: “Kas kasiino operaator teeb eetilist äri, selle kohta on igaühel oma arvamus. Mina töötan valdkonnas, mis toodab hasartmängutööstusele tarkvaralahendusi. Pokkerit – mängu, mis vajab teadmisi – peetakse mitmel pool maailmas spordiks.”
Küsimusele, miks pokker teda tõmbab, vastab Heath, et juba ülikooli ajal otsis ta tegevust, mis oleks ühelt poolt digitaalne ehk e-teenustega seotud, teiselt poolt kaasaks endasse selliseid valdkondi nagu matemaatika, tõenäosusteooria. Ning oleks pealegi võistluslik. Ja see oligi pokker.
Heath täpsustab, et veebi pokkeribisnises ei mängita nii-öelda “maja” vastu nagu kasiinos. “Maja vastu blackjack’i või ruletilaual ei saagi pikemas perspektiivis võita. Meie äris mängivad mängijad omavahel ning meie rendime neile vaid “laua”,” märgib Heath.
Online-hasartmängud kasvavad maailmas kiiresti. Eestis näiteks on veebimängureid Heathi hinnangul 5000–10 000 ning see arv kasvab aastas kolm korda. Heath toob mõned illustreerivad numbrid maailma ühe juhtiva kasiinotarkvaratootja Playtechi aruandest: firma kogukäive kasvas mullu 89 protsenti, kasiinotarkvaraäri käive kasvas 81 protsenti ja pokkeritarkvaraäri käive 309 protsenti.
Kogu tööstus on pannud suuremad panused online-hasartmängude kiirele arengule just Ida-Euroopas (sh Eestis) ja Kagu-Aasias.