Reketi „Ma kuulsin seda läbi viinamarjaväädi“ jätkab esikohal. Eurovisioni-möllust tuld saanud Victor Crone’i „Storm“ on upitatud teiseks. Ja „Tsirkus“ – 5MIINUSe, nublu ja Pluuto ühine tantsulugu – nihutas end kolmandaks.
Eelmise nädala hoogsaim uus tulija, Ariadne „All In“, on teiselt kohalt taandunud kaheteistkümnendaks.

Ning selle asemel, et uusi lugusid leida, kuulata ja armastada, on tipp-40 viimases kümnendis seitse taastulijat! Näiteks nii vana lugu nagu Smilersi „Mojito“ uuesti listis.

Põhiline lament käib sel nädalal singlite üldtabelis. Seal on 17 uut tulijat.

Ja eks peamine põhjus ole Eurovision.

Nimetatud lauluvõistluse võitja Duncan Laurence’i lugu „Arcade“ põrutas esimeseks. Võistlusel teiseks jäänud Mahmoodi lugu „Soldi“ teiseks.

Veel on eurotrallist tabelisse kihutanud Luca Hänni „She Got Me“ (5), Keiino „Spirit in the Sky“ (11), John Lundviki „Too Late for Love“ (13), Lake Malawi „Friend of a Friend“ (18), Tamta „Replay“ (27), Michela „Chameleon“ (29), Chingizi „Truth“ (31) ja Zala Kralj & Gašper Šantli „Sebi“ (32).

Nädala kõrgeim uustulnukas, kes ei ole Eurovisionilt pärit, on aga psühh-souli kosmik-lõngus räppar Tyler, the Creator koos kolleeg Playboi Cartiga esitatud looga „EARFQUAKE“. Lugu on singlitabelis kuues.

Tyleril on tabelis veel kaks lugu uute tulijatena.
Ning kaks uustulnuklugu ja üks tabelisse tagasironija on ka ansamblil Rammstein.

Ja see tähendab omakorda seda, et Tyler, the Creatori album „IGOR“ ja Rammsteini album „RAMMSTEIN“ pressivad hambad hammaste vastu albumite paremusjärjestuses.

Ja seal on pikema kõrre tõmmanud Rammstein, kelle nimele jääb siis nüüd ka Billie Eilishi seitse nädalat kestnud albumitabeli juhtimise katkestamine (Eilish oli number üks seitse nädalat järjest ka singlite nimistus, seal siis lõpetas Hollandi võidulugu tema liidrielu).

Rammstein tõusis esimeseks kohalt 22, kuhu ta eelmisel nädalal tagasihoidliku stardiga uue tulijana tõusis. Ja nädala kõrgeim uus tulija ongi teisele kohale jõudnud Tyler, the Creatori „IGOR“.

Eurovision näitab nägu ka albumilistis – Itaalia loo esitanud Mahmood on oma albumiga „Gioventù bruciata“ tuisanud neljandaks.
Kaheksandal kohal on uue tulijana Eesti poproki kangelase Vaiko Epliku uus album „Sireleis“, ent kõige rohkem digitaalsetel platvormidel kaubaks läinud kodumaine album on endiselt räppar Sip€lga 14 debüütteos „Traplaif“.

Veel on Eesti digialbumite tipp-40sse värskete plaatidega jõudnud DJ Khaledi „Father of Asahd“ ja Lewis Capaldi „Divinely Uninspired To A Hellish Extent“

*Eesti tipp-40 edetabelid pannakse kokku nädala jooksul toimunud kuulamistest platvormidel Spotify, Apple Music, Deezer, Google Play ning ostudes iTunesis.