Ja enne suure laulukonkursi finaali polnud digikanalites sugugi esil võistluse hilisem võitja – Uku Suviste lugu „What Love Is“. See on Eesti lugude tabelis alles 36. kohal.

„What Is Love'ist“ rohkem striimiti viit finaali jõudnud lugu ja üht poolfinaalis välja kukkunud pala (Merilin Mälk, „Miljon sammu“, 10. kohal). Enne finaali oli kõige kuulatum lugu Eesti Laulult hoopis Trafficu „Üks kord veel“, mis tuli võistlusel alles 5. kohale.

Uku võiduloo tabelivallutus peaks silme ees olema järgmise nädala edetabelites. Eeldatavasti tõuseb pala 36. kohalt esimeseks.

Eelmise aasta võidulool, Victor Crone’i „Stormil“, täpselt nii läks, et jõudis Eesti lugude etteotsa pärast Eesti Laulu, kuid „Storm“ oli kõige edukam konkursi Eesti Laul lugudest ka nädalatel enne finaali.

Pika statistilise rägastiku lõpetuseks olgu veel märgitud esiteks, et Eesti lugude tabelit juhib üheksandat nädalat 5MIINUST ja Villemdrillem looga „Paaristõuked“, teiseks, et nädala ainus uus tulija tipp-40s on pop-räppar sämi „jah või ei“, ning kolmandaks, et hiljuti endale video külge saanud Clicherik & Mäxi lugu „Ära tuusa“ on tagasi tabelisse jõudnud – 37. kohale.

Singlite üldtabelis on tagasi esikohale matkanud The Weekndi „Blinding Lights“ ning eelmisel nädala liidriks tuisanud Billie Eilishi bondikas „No Time to Die“ langenud viiendale kohale.
The Weekndi oma on ka selle käesoleva jaotuse kõrgeim uus tulija tabelis – tema kuueminutiline on lennanud uhkeltneljandale. kohale.

Singlite paremusjärjestuses on selle kõrval veel seitse päris uut lugu. Neist neli kuuluvad Lõuna-Korea popgigandile BTS, kelle lugudest kõrgeimale positsioonile rebis „ON“ (15.).

BTSi pisikese rünnaku põhjus on lihtne – neil ilmus uus kauamängiv. Tüüpide uus album „Map of the Soul: 7“ on albumitabeli liider Ameerikas, Ühendkuningriikides, Austraalias, Kanadas, Prantsusmaal, Saksamaal, Jaapanis, Hollandis ja Uus-Meremaal ning on number üks ka Eestis. Võimsa hooga, uue tulijana.

Noorte popparite ja räpparite vahele albumite edetabelis on end pressinud 71-aastane Ozzy Osbourne. Tema kaheteistkümnes sooloalbum „Ordinary Man“ on Eesti digitabelis 16. kohal.

Tipp-40 albumite nimistus debüteerivad veel California popräppari 24kGoldni plaat „Dropped Outta College“ (26.) ja Ukraina elektroroki pundi Poshlaja Molli teos „Paycheck“ (40.).