Kõigepealt uudis! Endine Keskkriminaalpolitsei juht, praegune Politseikolledži direktor Andres Anvelt ja Eesti Päevalehe pikaaegne ajakirjanik ning praegune lehe uudistetoimetuse juhataja Kärt Karpa kihlusid!

“Jah, vastab tõele,” kinnitab Anvelt.

Ta märgib, et tegemist oli sõna otseses mõttes teineteise leidmisega. “Ses mõttes, et ega me teineteist ju ei otsinud. Kuigi samas tunnen Kärti ju aastaid. Mine tea, ehk oli see aastaid hõõgunud säde, mis nüüd laia leegiga põlema lõi,” kirjeldab endine tippvõmm uue suhte tekkimislugu.

Aga millal siis pulma saab? Anvelt ütleb, et enne tuleb tal joonde ajada lahutusasjad endise kaasa Margaritaga, kellega on tal ka ühine tütar.

Ent pulmad muidugi tulevad. Millal täpselt, seda palub Anvelt küsida Karpalt. Paraku ei õnnestunud Ekspressil eile Karpalt  tabada.

Striptiis kogu maailmale 

No nii. Nüüd, kui uudisteagentuur AP noppis üles teisipäevases SL Õhtulehes avaldatud loo sellest, kuidas üks purjuspäi autorooli tagant tabatud tallinlanna üritas karistusest pääseda väikese striptiisi abil, räägib vahejuhtumist kogu maailm. Ja see on ju tore.

Omaette küsimus on, kas tegija on too tarmukas naine või kärmelt reageerinud politseinik, kellel juhuslikult kaamera käepärast oli ja kes etenduse videosse salvestas.

Kõige kõrgem päevalill

Ajaleht Valgamaalane avaldas paar nädalat tagasi uhke uudise. Nimelt kasvab Lutike külas, tuntud koolipapa Heino Mägi kodumaja õuel päevalill, millel kõrgust 472 sentimeetrit. Võimalik, et lill on tänaseks veelgi pikkust juurde visanud. “Siis kui me teda mõõtsime, hakkas lill alles pead looma. Vägagi võimalik et mingi 10-15 senti võib pikkuses veel juurdegi tulla,” räägib Helge Mägi, kuulsa koolipapa poeg. Kuna ta ise on praegu Saaremaal, pole lille viimasel ajal mõõta saanud. “Eks ta muidugi üllatus oli, et nii pikaks sirgus. Ei teagi, kas sai hea veesoone peale? Kaevu juures ta ju kasvab,” juurdleb Mägi.

Huvitav on veel see, et Saaremaal ilmuval ajalehel KoduAed, mis korraldas üleriigilise võistluse kõrgeima päevalille leidmiseks, jäi Lutike küla lill kahe silma vahele. Oktoobri alguses avaldatud tulemuste kohaselt sai esikoha 431 sentimeetrine Saaremaal kasvav päevalill. Sellest on Lutike küla ehe juba praegu pikalt üle. 

Kas tegemist on Eesti absoluutse tšempioniga, seda Helge Mägi ei tea. Küll aga uuris ta, kas äkki mahub nende lill maailmakaardile. Selgus, et mitte. Guinnessi rekordit hoidev päevalill on üle seitsme meetri kõrge.

Lippmaa teene

Kui kiusupunnist akadeemik Endel Lippmaa poleks alustanud kampaaniat oma endiste õpilaste vastu, kas me siis teaksime, et Eesti laborites tegeldakse võimaliku tõhusa vähiravimiga? Ega vist.