Eesti meeste võrkpallikoondis võitis pühapäeval Poolat (maailmameistrivõistluste hõbe, hetkel maailma pingereas viies meeskond) 0:2 kaotusseisust 3:2 ja pääses otse tuleva aasta sügisel toimuvale EMile.

Neile, kes veel päris täpselt aru ei saa, millega eestlased hakkama said, toome eriti suure ja punaseks värvitud võrdluse. See oleks umbes sama, kui Eesti võitnuks jalgpallis 0:2 kaotusseisust viimase kümne minutiga Inglismaad ning napsanud favoriidi hammaste vahelt otsepääsme tiitlivõistlusele.

Meeskond ja treener Avo Keel (pildil paremalt teine) tegid supertulemuse, millest mitmed asjatundjad ei osanud isegi unistada.

Teisalt on see tunnustus neile, kes suhteliselt vähese meedia ja võimu tähelepanu kiuste on Eesti võrkpallil särtsu sees hoidnud ja mõõdukal sammul pidevalt kõrgemaid eesmärke võtnud. Kunagisel olümpiavõitjal Viljar Looril on õigus, kui ta märkis, et hetkel on võrkpall Eestis teistes pallimängudest paremal tasemel.

Ilmselt, kuigi leidub ka kahtlejaid, on Avo Keel hetkel koondisele parim treener, kes isikliku karismaga noored mängumehed lootusetuski olukorras viimast andma paneb.

 

Külaline Prantsusmaalt

Sel reedel Eestit külastav Prantsuse peaminister François Fillon (54, pildil) on tuntud anglofiil ja autovõidusõitude huviline.

Fillon oli praeguse president Nicholas Sarkozy valimiskampaania juht ja Prantsusmaa ühes eelmises parempoolses valitsuses tööminister. Ta sai toona tuntuks reformijana, samas ei teinud tema läbisurutud uuendused meest ka liiga ebapopulaarseks.

BBC andmetel on tegu Sarkozy erakonna sees pigem vasaktiival asuva poliitikuga, kes omal ajal toetas jäägitult eelmist presidenti Jacques Chiraci. „Ta on vana kooli gollist (st legendaarse president De Gaulle'i joone esindaja," leiab BBC Filloni iseloomustades.

Suurbritanniaga ühendab Filloni aga lisaks muudele huvidele abikaasa Penelope, kes on pärit Walesist.

 

Sharon Stone'i ähvardab Hiinas boikott

Hollywoodi näitlejanna Sharon Stone (50) teenis ära hiinlaste pahameele, kui rääkis ühes usutluses, et Hiina hiljutise maavärina põhjuseks võib olla „halb karma" tiibetlaste kohtlemise tõttu.

AP andmetel oli tegu lühikese intevjuuga Cannes' festivalil ühele Hongkongi telekanalile. Tagajärjeks võib aga olla, et Stone'ga filme enam Hiina kinodes ei näidata - just selliselt võis mõista ühe sealse suure kinoketi omaniku kommentaare.

Stone on tuntud peamiselt 1992. aasta filmist Basic Instinct. Selle 2006. aastal vändatud teine osa kukkus täielikult läbi.

 

Kaelkirjakuvarss on kaheksa päeva vana

Idüll Itaaliast Rooma loomaaiast: kaelkirjakuema Carroll ja tema beebi (pildil), kes sündis tänavu 21. mail. Kuid tegemist ei olegi nii väikese titaga. Pildi tegemise ajal (teisipäeval) kaalus väike rohusööjaloom umbes 70 kilo ja oli juba üks meeter ning 70 cm kõrge.

AFP foto