Nii selles kui ka sarja eelmistes raamatutes on Aafrika olustikku näidatud humoorikas võtmes. Oh neid kanu, kes detektiiviagentuuri lahtisest uksest sisse kõnnivad! Oh neid hiiri, kes autosse pesa teevad! Ja mõistagi oh neid inimesi ja nende uurimist väärt tegusid!

Detektiivitöös toetub proua Precious Ramotswe intuitsioonile ja loomulikule nutikusele – justkui Aafrika miss Marple. Ühe erinevusega – mõrvu pole ta uurinud. Ent ka ilma laipadeta jätkub tööd nii detektiiviprouale kui ka tema suurte prillidega nutikale abilisele, proua Makutsile. Muuhulgas vajavad uurimist missivõistlustel osalevate tüdrukute moraal ning kõrbest leitud lõvide järgi lõhnava poisikese päritolu.

Raamatute autor Alexander McCall Smith on valgenahaline aafriklane, kes kasvas üles Zimbabwes, sai Šotimaal kriminaalõiguse professoriks ning vahepeal pöördus tagasi Botswanasse ja aitas kohalikus ülikoolis juuraõppele alguse panna. Praegu elab ta koos perega Šotimaal samas Edinburghi linnas kus ka Harry Potteri looja Joanne Kathleen Rowling.

Kokku on McCall Smithil plaanis kirjutada-avaldada kaheksa raamatut proua Ramotswe sarjast, seni on neid inglise keeles ilmunud kuus.