“The Declaration”

(Universal)


Huvitavaid fakte on seoses kõnealuse artistiga. Esiteks oli tal albumi jaoks tehtud 52 lugu, oletan, et enamikus armastusele keskendunud, millest käiku läks 14. Teiseks on ta nime saanud Lääne-Aafrikas eksisteerinud Ashanti impeeriumi järgi. Kolmas huvitav fakt on, et kui võtta need 14 igavat lugu, siis ma ei kujuta ette seda ülejäänud 38 loo kirjutamise vaeva 4 aasta jooksul.


See on nüüd öeldud, et plaat on igav – igas mõttes, igav verbaalselt, produktsioonilt, häälematerjali poolest ehk vähem, kuid seda rohkem muus plaanis. Ma ei vaena juustuks kalduvat arrennbeed, juust arrennbee on just säärane õige guilty pleasure valge mehe jaoks. Selline hästi kombineeritud küberseksikas juust. See mustade diivade laulmismaneer ei olegi nii kaugel slaavilikust estraadist, ses mõttes, et suurem kui elu hääl on mõlemal. Aga Ashanti ei ole korrakski äkiline, kas või natuke gospelmetsikust on puudu ja sõnad on tal lihtsalt labased: “kui sa oleks mu peigmees, siis sa saaks katsuda kõike, mis ma olen”. Kamoon, kui ma oleks su peigmees, siis laulaks sa hoopis teise biidi järgi!


Siit plaadilt vaid loo “Things You Make Me Do” saatel kujutan ma ette, et inimesed võiksid omavahel armastust jagada. Muidu kahju, et terve olüm­piatsükkel Ashantil nõnda vett läks vedama.
3