Nii seda kui teist, New Yorgis esinen nii tähtsamates kui väikestes džässiklubides. Õnneks ei ole majanduskriis inimeste džässihuvi vähendanud. Olen õnnelik, et nad mu kontsertidele tulevad ja oma raskelt teenitud rahaga selle eest maksavad.

Teie varasemad mõjutajad olid Carlos Santana, Johnny Winter, Jimi Hendrix jt rock-kitarristid. Miks just nemad?

Rock'i-eeskujud jäid noorusesse, kui olin 19aastane või veelgi noorem. Mulle meeldis rock'i saund ja energia. Praegu mängin ainult džässi. Olen vanem ja mulle meeldib sume ja magusam muusika. Kuid energia tõmbab mind loomulikult tänaseni kaasa.

Üks kitarriajakiri kirjutas, et te sulandate omavahel "rock'i testosterooni ja swing'i sofistikeeritust".

Muusika on muusika ja ma ei tee sellist vahet. Stiil on vaid turundusvõte, mida kasutatakse kauba müümisel. Kuid džäss võib siiski olla vastasseis massi­turundusele, mis peavoolu muusikas välja lööb.

Kui keegi teie video omavoliliselt Youtube'i üles riputab, mida te teete?

Ma ei teeks midagi, sest mulle meeldib, kui inimesed mu muusikat kuulavad. Aga kui keegi selle pealt teenida tahab, siis on juba teine asi.

Noored näevad kitarrimängus võimalust rock-staariks saada. On see hea või halb?

Igaühel on muusikas oma eesmärk. Peab tegema vahet, mis on sulle endale tähtis. Et olla staar, ei pea olema suur muusik. Piisab mänguoskusest ja heast turundusest. Kuid muusik olemiseks sellest kaugeltki ei piisa.

George Benson on teid kiitnud...

Benson on üks mu lemmikmuusikuid.

Mul on laual tema uus plaat "Songs and Stories". Kas teil juba on?

Ei ole, aga ma pean selle kindlasti ostma. George on olnud mulle suurepärane toetaja, me oleme palju aastaid tuttavad.

Tema oligi see, kes soovitas mul kitarristina "oma hääl" leida. Kord küsis ta, millega ma tegelen. Vastasin, et tema materjali läbitöötamisega. Ta vastas, et seda sa juba oskad, tööta nüüd enda hääle kallal. Kitarriste on mustmiljon, kui oma häält ei leia, siis kaod nende hulka ära.

Teie lemmikkitarr?

See on õhuke poolakustiline meistripill. Suurepärane instrument ja loodan sellega väga palju aastaid mängida. Kutsun seda värvi järgi Šokolaadikitarriks. Tuntud pillidest meenutab see ehk kõige rohkem Gibson 335te - pikk kael ja resoneerib hästi.

Kas olete esinenud koos Eesti muusikutega?

Paar korda olen olnud koos Raul Söödiga, kes on suurepärane muusik. Ootan väga esinemist Viljandi kitarrifestivalil.