Tõele au andes, kodumaiste lugude tipp-40 pikima lennu on teinud siiski Suur Papa. Papa värske lugu „Sillad“, mis korra juba edetabelisse tungis, kuid seejärel vaikselt välja pudenes, on taas-tabelisse-ronijana põrutanud 13. positsioonile. Ilmselt on loole uut hoogu ja elu andnud video netti paiskamine.

Ning ega kodumaiste palade paremusjärjestusest suurt muud uudislikku rääkida polegi. Eks ikka nublu ja gameboy tetrise „für Oksana“ juhib kogu asja (kümnendat nädalat järjest) ning ülejäänud muusikapalad seisavad enam-vähem paigal. Võib-olla tasuks siiski märkida, et Madison Marsi „New Vibe Who Dis“ nihutab end sihikindlat tipu poole – lugu on tõusnud viiendalt kohalt kolmandaks. Kas jõuab ükskord esimeseks? Potentsiaali on.

Mitme suurusjärgu jagu rohkem uudised on singlite üldtabelis, kus Eesti lood pistavad rinda rahvusvaheliselt pakutuga. Selles listis on uusi tulijad sel korral üheksa. Ning kui Tones and I massiivne „Dance Monkey“ hoiab esikohast endiselt kinni, hammustab teda kandadest Selena Gomezi värske ballaad „Lose You To Love Me“ – lugu on nädala kõrgeim uustulnuk, tabeli teisel kohal.

Kohe ballaadi otsa andis Selena veel ühe loo välja. Rütmikama tüki „Look At Her Now“. See on esimese nädalaga virutanud end 11. kohale.

29. kohalt leiame värske tabelisolijana Shaedi pala „Trampoline“, kus teeb möödaminnes kaasa veel Zayn. Mõni samm allpool näitab end briti staadionibänd Coldplay – peagi ilmuvat uut kauamängivat eeltutvustava lauluga „Orphans“. See on 31. tabelikohal.

Kuid singlite tipp-40 suurim segilööja on hiphopi ja popkultuuri jumalus Kanye West. Ta on tunginud pingeritta viie uue looga. Neist kõige kõrgemale – 9. kohale – on pürginud pala „Follow God“.
Ja miks Kanye Westil nii hästi on läinud?

Eks ikka seetõttu, et meistril ilmus just uus album ning sedasorti kaliibriga artistide puhul on singlitabeli täis puistamine tavaline. Isegi oodatud.

Ning loomulikult: Kanye uus album, „Jesus Is King“, on sööstnud raketina albumitabeli esikohale. Lõpetades sellega Post Malone’i seitse nädalat kestnud ülemvõimu.

Räpi ja popi vahele on uuristanud endale tee albumite Eesti tipp-40 tabelisse üks indibänd. Meeldiv üllatus, meeldiv vaheldus. See on Intsikurmu festivalil endale armastajaid kogunud Ameerika dream-pop-artist Cigarettes After Sex. Texasest pärit bänd on oma teise kauamängivaga „Cry“ kihutanud 13. kohale meie vabariigi pikkade plaatide paremusjärjestuses.

Albumite rivis on veel üks uus tulija – 31. kohale on tõusnud Rex Orange County plaat „Pony“. Ka suhteliselt indi muusika. Kodune ja armas indipopplõnn ning Rex Orange County seni kõige väljapaistvam saavutus on kaasta tegemine Tyler, the Creatori albumil „Flower Boy“. Ei tea, kas just Tyleril õnnestuski Rex sedavõrd üles haipida, et tüübi plaat meie ranna edetabelisse jõudis? Igatahes Tyleri enda tänavune menuk, kauamängiv „Igor“, on samuti tipp-40sse tagasi tõusnud, 39. kohale.