Esimese koha on haaranud „Eesti laulu“ konkursi kinni pannud Victor Crone’i „Storm“. Ja ega ta end väga kindlalt seal kohal tunda ei saa – selja taga, uue tulijana teisel kohal on lugu „Tsirkus“, mida esitavad 5MIINUST, nublu ja Pluuto üheskoos. Kas jätkub Crone’il lauluvõistluselt saadud buusti, et selline superkamp esikohalt eemal hoida?

Tabelisse on tõusnud ka „Eesti laulul“ esimest korda lavale toodud uus lugu Getter Jaanilt – tema „Võta mul käest“ on 29. kohal.

Ja mõelge mis tahate, aga vähemalt poolfinaalide ja finaalide ajaks „Eesti laul“ tõesti rikastab kohalikku popmuusikapilti. Lugusid võistluselt on veel üksjagu tabelis sees ja iseenesest oleks rõõmustav – ja rikastav! –, kui nad tabelis pikemalt püsiks. Ka pärast tele-show’st saadud mõjusat hoogu.

Kusjuures: tabelis järgmine „Eesti laulu“ lugu pole üldse võistlusel esimese kolme hulka tulnud, vaid Lumevärv ja Inga pala „Milline päev“ (kohal 4). Esimese kolme hulka rebinud STEFANi „Without You“ on viies ning Uku Suviste „Pretty Litte Liar“ alles kaheksateistkümnes.

Sedapalju jõudu Victor Crone endale siiski taha ei saanud, et oleks ka singlite üldtabelis liidriks tõusnud. Seal võimutseb endiselt Ariana Grande, kahe looga – esikohal „7 rings“, teisel kohal „break up with your girlfriend, i’m bored“.

Ja singlilisti kõrgeim uustulnuk on niisamuti kombo 5MIINUST, nublu ja Pluuto ning nende „Tsirkus“.

Esimese kahekümne hulgas on lausa seitse Eesti lugu, suuresti tänu „Eesti laulule“.

Uusi tulijad on singlite tipp-40s ridamisi – Zedd ja Katy Perry „365“ (17. kohal), Kygo „Think About You“ (28), Cardi B ja Bruno Mars „Please Me“ (30), YUNGBLUD ja Halsey „11 Minutes“ (33) ning Juice WRLD „Robbery“ (34).

Albumite tabelis on sel nädalal rahulik. Esikohal jätkab oodatult Ariana Grande, teisel kohal Billie Eilish. Ei imesta, kui Ariana Grande kukutamiseks lähebki tarvis Billie Eilishi uue kauamängiva ilmumist.

Uue hoo tabelis on saanud kaks Eesti plaati – Ewert and the Two Dragonsi „Hands Around the Moon“ on tõusnud 31. kohalt 14ndale ning Lenna „3x“ 22. kohalt 15ndale. Midagi teevad need plaadid õigesti, et endiselt ikka orbiidil püsivad.