8. veebruaril ilmus tal uus album „thank u, next“, tema viies kauamängiv, ning sellelt on singlitabelisse jõudnud kõik lood. Viimne kui üks.

Nii võimsalt on mõni plaat esinenud vaid Eesti lugude tabelis. Siis, kui Reket läinud kevadel albumi „Rahu“ välja andis. Üldises singlitabelis on Ariana esimene, kes kogu plaadi lugude tabelisse kupatas.

Grande lugudest jätkab kõrgeimal positsioonil, esikohal, seal neli nädalat tiksunud „7 rings“. Selja taha teiseks on tõusnud „break up with your girlfriend, i’m bored“. Albumilt on esikümnes veel nimilugu, mis on üheksateistkümnendalt kohalt tõusnud viiendaks, „bad idea“ uue tulijana kaheksandal positsioonil.

Lisaks Ariana Grandele, kes esineb muide 5. oktoobril Helsingis, on singlinimistusse pugenud veel The Chainsmokers koos 5 Seconds of Summeriga (lugu „Who Do You Love“, uue tulijana 19. kohal) ja Khalid koos Disclosure’iga (lugu „Talk“, uue tulijana 26. kohal).

Muidugi, muidugi, muidugi on Ariana Grande number üks ka albumitabelis.

Kauamängivate listi kohale 40 on tõusnud Max Barskih. Ukraina staar, albumiga „7“.

Ja siis on 40 kuulatuima plaadi hulka tõusnud lausa kolm albumit Californias sirgunud rock-bändilt The Neighbourhood.

24. kohal nende album „Wiped Out!“ (ilmunud 2015. aastal). 33. kohal nende album „I Love You“ (ilmunud 2013. aastal). Ja 37. kohal nende album „Hard to imagine the neighbourhood ever changing“ (ilmunud 2018. aastal).

Miks nii?
Sest The Neighbourhood andis esmaspäeval, 11. veebruaril Saku suurhallis kontserdi. Ilmselt eduka. Inimesed käisid kontserdil, said kaifi, tahtsid veel ja panid masinates mängima.

Eesti lugude tabelit pole sel korral just liiga huvitav uurida. Asi on selles, et tabeli arvestus lõppes enne „Eesti laulu“ finaali. Niisiis on nimetatud võistluse lood (ja ka kõik muud) siin tabelis suure show’ eelses positsioonis. Kuidas põrutab neid lugusid üles ja alla laupäevane show, näeme alles tuleva nädala esmaspäeval.

Aga pisike pilguheit siiski. Kõige kõrgemale jõudis/jäi enne finaali Victor Crone’i võidulugu – neljandaks, ainuvalitseja nublu kolme loo taha. Äärmiselt loogiline.

Pisut ebaloogiline on aga see, et kolme parema sekka jõudnud Uku Suviste laul „Pretty Little Liar“ oli digitarbimist kajastavas tabelis alles paigutusel 38.

Mis võib tähendada seda, et Suviste talendi austajad ja laulu armastanud ei kasuta väga Spotifyd, Deezerit, Apple Musicust, iTunesi, mida digitabelid arvestavad, vaid kasutavad muid kanaleid.

Terve hulk finaali laule ja ka mõni poolfinaali jäänud lugu on Ukust eespool. Victor Crone’i taga näiteks Lumevärv & Inga (5), siis Kerli Kivilaan (6), siis STEFAN (9), siis xtra basic & Emily J (12), siis INGER (13).

Ootame järgmist nädalat. Siis selgub, kas Victor Crone’il õnnestus selline purakas taha saada, et lükkab Eesti lugude edetabeli esikohalt ära seal möödunud suve esimesest poolest istunud nublu.