Siis Rita Ray. Kodumaine pop-souli artist, kes varem tabelitesse ulatunud pole, ei saanud küll ühtki auhinda, aga oli nomineeritud neljale ning avaldas publikule muljet gala-show’l üles astumisega ja palun! Tema plaat „Old Love Will Rust“ on tuisanud albumitabelis 25. kohale, olles nädala ainus ja ka kõrgeim uustulnuk.

Ja Trad.Attack! Gala-show’ õhtujuhid, kes esitlesid suurel peol oma värsket singlit. Nimetatud lugu, „Tehke ruumi!“, on matsaki Eesti lugude pingereas nädala kõrgeim uus tulija. Otse esikümnesse, viiendale kohale.

Ning trio eelmine singel „Pass-pass“ on tipp-40 sekka tagasi roninud, 34. kohale.

Täitsa võimalik, et Eesti muusikasõprade kuulamiseelistusi mõjutavad ka ookeanitagused Grammy auhinnad. Grammyde peol silmi vapustanud esinemise teinud Tyler, the Creator on oma aasta parima räpialbumiga kauamängivate edetabelis tagasi, 30. kohal.

Tipud on meie tabelites aga enam-vähem samad. 5MIINUST ja VillemDrillem juhivad looga „Paaristõuked“ endiselt Eesti lugude listi, sama looga on nad tagasi liidrikohal singlite tabelis ning albumite paremusjärjestuse eesotsas on teist nädalat järjest Eminemi „Music to Be Murdered By“.

PS tabelit vaadates märkate, et nublu vanad lood "Mina ka", "tmt" ja "öölaps!" oleks justkui uued tulijad. Tegelikult muidugi ei ole. Aga tablit kokkupanev automaatne süsteem loeb neid uustulnukatena, kuna need lood vahetasid plaadifirmat ja seeläbi tunduvad masinale uutena.

* Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.