Võrdlemisi stabiilne ja liikumatu on kogu Eesti lugude tipp-40. Võimalik, et oleks juba täpsem nimetada edetabelit Eesti hiphopi tipp-40ks. Jah, sest… Sel nädalal on vaid üks uus tulija selles nimestikus – see on lugu „Muusik“ artistilt AG ja eks see järjekordne räppari räpilugu ole. 36. kohale kerkinud loos teeb muide kaasa Lauri Saatpalu. See on nüüd ka tema esimene edetabelihitt Eesti tipp-40 arvestuses.

Ja siis on taas tabelisse sisse astunud räppar Sipelga 14 vanem lugu „Usain Bolt“ (39.).

Misläbi on 40 Eestis kõige rohkem nädala jooksul striimitud (ja võibolla ka mp3-dena ostetud) loo hulgas vaid üheksa pala, mis pole kuidagi seotud räpiga. Eelmine nädal suutsin neid 11 kokku lugeda.

Nii et kui te olete artist, kes praegu stuudios uut laulu laulab või kohe laulma plaanib hakata ja on ka väike ootus südames lauluga edetabelisse põrutada, siis te olete väga julge pealehakkamisega. Väga. Ja julge pealehakkamine on antud juhul hulljulge pealehakkamine.

Ega väga palju rohkem tõmblemist ja mägede nügimist pole ka selle nädala albumite nimistus.
Esimese kuue positsiooni plaadid on nädalatagusega võrreldes samad, tagasihoidlikult on kohti omavahel küll vahetatud, ent Billie Eilish jätkab number ühena.

Esimene uustulnuk näitab end paigutusel seitse. Sinna on jõudnud Machine Gun Kelly, Eminemiga sõnasõdu pidada armastav räppar Ühendriikidest, oma neljanda stuudioalbumiga „Hotel Diablo“.

11. kohale on esimese nädalaga tõusnud hiphopile keskendunud plaadifirma Dreamville uus kogumikplaat „Revenge of the Dreamers III“. Osaliselt artist J. Cole’ile kuuluva plaadifirma nimetatud kogumik põrutas kodumaal USAs sealse albumitabeli esimeseks.

Kolmas ja viimane uus tulija kauamängivate reastuses on EBM-staari, DJ ja produtsendi Marshmello värske teos „Joytime III“. See on tabeli 23. kohal.

Kodumaistest albumitest jätkab plaatide konkurentsis kõige kõrgemal Reketi „Rahu“ 13. kohal.

Singlite üldtabelis on esimesed kolm kohta liikumatult paigal. „Aluspükse“ paneb endiselt kõigile ära ning nublu „Rotterdam“ on rahvusvahelises konkurentsis endiselt ja tublilt kolmas.

Nädala uus tulija singlites on Post Malone’i uus tükk „Goodbyes“. Mees on virutanud end sellega neljandaks ja palas teeb kaasa Young Thug.

Veel värskeid tabelisse tungijad singlite seltsist: Suure Papa „Vikati Gäng“ astub sisse (26.), Ed Sheeran taas ühe duetiga – seekord YEBBAga esitatud „Best Part of Me“ (32.; järgmisel nädalal on Sheeranit ilmselt kõik kohad täis, sest 1) Riia kontsert, 2) duettide album tuli just välja), Ellie Goulding koos Juice WRLDga naudivad väikest hitti looga „Hate Me“ (35.), siis on keegi tundmatu poplaulja Ashley O tõusnud tabelisse (38.) looga „On a Roll“ ja selle nime taga on tegelikult ilmakuulus Miley Cyrus (lugu on pärit Netflixi sarjast „Black Mirror“, kus Cyrus ühes jaos näitleb) ning tipp-40 viimasele kohale on rebinud Lil Tecca lugu „Ransom“.