Tabeli tipus püsib ikka üks ja see sama seltskond ning nublu, 5MIINUSE ja reketi hittide nii lihtsalt ei kõiguta. Omavahel vahetatakse veidi positsioone, aga need nihkumised on väga marginaalsed. Korraks pakkus esikümnes konkurentsi Suure Papa “Vikati Gäng”, kuid sel nädalal on suund allapoole ja lugu kukkus 8. kohalt kümnendaks.

Oma tee taas tippude sekka on leidnud Aropi “Kiki Miki (39. koht) ja reketi “Paprika” (40. koht), kuid neljakümne loo seast ei leia mitte ühtegi täiesti uut pala. Värsket kraami küll vaikselt ilmub, ent ühel või teisel põhjusel pole need Eesti lugude paremusjärjestusse veel jõudnud. Näiteks Manna 12. juulil ilmunud lühialbumit saab hetkel kuulata vaid SoundCloudist ja möödunud esmaspäeval Spotifysse laekunud Pluuto “Minu mure” pole tabelisse murdmiseks veel piisavalt kuulamisi saanud.

Raadi sõjaväelennuväljal toimunud Metallica kontsert on albumite tabeli 24. positsioonile lennutanud USA metal-legendide kurikuulsa “musta albumi”. Kuna selliste suurürituste puhul armastab rahvas pigem hiljem vanadele hittidele kuuma anda, siis võib ennustada, et ohtralt Metallicat esineb ka järgmise nädala tabelis.

Teiste nii-öelda vanade tulijate seas on Šoti laulukirjutaja Lewis Capaldi debüütalbum “Divinely Uninspired to a Hellish Extent” (15. koht), The Chainsmokers’i detsembris ilmunud “Sick Boy” (34. koht), Eminemi “Kamikaze” (37. koht), reketi “Tuule Tee” (39. koht) ja Twenty One Pilotsi “Trench” (40. koht).

Uue tabelibossi osas saab aga paralleele tõmmata ühe teise hiljutise suurkontserdiga. Ed Sheeran esines 12. juulil Riias ja tema värsket loomingut sõitsid kuulama ka tuhanded eestlased. Tegemist oli vaat, et Briti superstaari käesoleva tuuri ühe oluliseima kontserdiga, sest just samal päeval ilmus tema neljas stuudioalbum “No. 6 Collaborations Project”, mis on meie plaaditippude rivistus lükanud Billi Eilishi troonilt.

Esimest korda leiab meie tabelist ka aastal 2011 ilmavalgust näinud Ed Sheerani debüütalbumi “+”, mis on jõudnud soliidsele 27. positsioonile. Sheerani kontserti soojendanud lembelaulik James Bay 2015. aasta album “Chaos and the Calm” on jõudnud uue tulijana aga 38. kohale.

Ka singlitabel on täis Sheeranit! Muusiku vastilmunud albumil teeb kaasa 22 tema lemmikartisti ning tabelis juba varasemalt paiknenud neljale koostöösinglile on lisandunud veel neli. Sheerani ja Khalidi “Beautiful People” on trüginud esikolmikusse, Justin Bieberiga kirjutatud “I Don’t Care” on tõusnud viiendale kohale ning üheskoos Chance the Rapperi ja PnB Rockiga valminud “Cross Me” on nüüd kuuendal kohal. Lood “Antisocial”, “Remember The Name”, “South of the Brother”, “Take Me Back To London” on uute tulijatena hõivanud vastavalt 9., 11., 13. ja 21. positsiooni.

Mitte-Sheerani paladest on uutena tabelis Justin Bieberi remix Billie Eillishi loost “bad guy” (14. koht) ning Y2K ja bbno$ räpipalaga “Lalala” .

Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.