Eesti lugude paremusjärjestus võib lohutavalt tõdeda, et esikümnes on lausa (tantsu)popi lugu: WATEVA „Until We Die“ (tõusnud viiendalt kohalt kolmandale), Madison Marsi „New Vibe Who Dis“ (tõusnud kümnendalt kohalt seitsmendaks) ning Liis Lemsalu „Kehakeel“ (tõusnud üheteistkümnendalt kohalt üheksandaks). Annab lootust, et muudki stiilid peale uudse räpi on tänapäeval veel relevantsed.

Aga kui vaatame tabeli uute tulijate peale, siis jah, eks nad ole ikka räpp. Suur Papa uus lugu „Sillad“ on nüüd tabelis sees – virutanud end 14. kohale.

Ning allpool, 36. kohal näitavad end tipp-40 debütandid – Soundcloud-räpparid kaw ja säm looga „Mõista-mõista“, mis tuksub väga moodsalt house’i rütmil.

Singlite üldtabeli kõrgeim uus tulija on 3. kohal. See on räppstaar Travis Scotti juba kevadel lubatud uus singel „HIGHEST IN THE ROOM“. See on nüüd ka Travise suurim hitt Eestis – tema eelmise menuloo „SICKO MODE“ tipuks jäi 11. positsioon.

Veel on singlitabelisse roninud USA kantriduo Dan + Shay. Looga „10 000 Hours“, mis on nende peagi ilmuva neljanda kauamängiva reklaamsinglike, kus teeb kaasa Justin Bieber ja mis kõlab nagu ehtne kesktempos poistebändi pop.

Albumite nimestikus on uusi teoseid kõige rohkem. 26. kohal debüteerivad tabelis järjekordsed Lõuna-Korea popitööstuse kasvandikud – seitsmeliikmeline trupp SuperM ja nende esimene teos „SuperM – the First Mini-album“, mis on USA plaadimüügitabelis esikohal ära käinud.

19. kohale on tuisanud iirlase Dermont Kennedy debüütplaat „Without Fear“ – autori kodumaal on plaat vallutanud albumitabeli esikoha, niisamuti Ühendkuningriigi kauamängivate listi.

Ja albumitabeli kõrgeim uustulnukas on tõeline digiajastu peavalu juhtum – see on plaat, mis peaks plaanide kohaselt ilmuma alles 2020. aasta kevadel, aga näed, on kenasti end Eesti albumitabelis 4. kohale suksutanud.

Lauvi samanimeline plaat, „~how i'm feeling~“, peaks, jah, ilmuma alles tuleval kevadel, aga et Lauv alustas 5. oktoobril plaadiga nime jagavat maailmaturneed, on kuus juba ilmunud singlit ühte kimpu seotud ja asjale on antud nimi „~how i'm feeling~“. Ainult, et teos on EP mahus (kuus lugu) ning pärisplaat 21 looga ilmub kevadel. Et album ilmub nagu viiludena, tüki kaupa. Oh jah… küll mõeldakse ikka nippe välja.