Eesti lugude tabelis on selleks Soundcloudis popimaailma tõusnud noor räppar marp$ Hiiumaalt. Tema värske singel „Botased“ on kodumaiste palade tipp-40s ainuke uustulnuk ja seda 33. kohal.
Marp$i uus tabelihitt, mis on omamoodi töötlus MC Vimpeli vanast koduräpi klassikust „Botased kuluvad“, on tabelis küll suhteliselt madalal, kuid lugu ilmus digikanalitesse vaid kaks päeva enne tabeliarvestuse lukku löömist. Nii et oma õiget jõudu võib pala näidata alles järgmistel nädalatel. Tüübi varasem kõige suurem hitt „Tibulinnu“ jõudis 5. kohale. Kas „Botased“ paneb paremaks?

Ja muidu Eesti lugude tabelis, seal kõige tipus – esimesed üheksa lugu seisavad eelmise nädalaga võrreldes paigal, nublu „Croissantid“ uhkelt esimesena.

Nublu „Croissantid“ jätkab esimesena ka singlite üldarvestuses, selles tabelis, kus Eesti lood konkureerivad välismaiste paladega.

Ja selle pingerea kõrgeim uus tabelilugu on räppar 6ix9ine’i pala „GOOBA“.

6ix9ine on üks parajalt tulises probleemipudrus artist. Tema kodumaal USAs peavad paljud tema muusika kuulamist kas reetmiseks või siis kuritegevuse toetamiseks. Alles aprillis sai ta enne tähtaega vanglast välja, kuna tõestas, et astma-diagnoosiga on ta elu keset koroonapandeemiat kinnimajas liiga suures ohus. Ja vangi läks ta terve hulga organiseeritud kuritegevuse süüdistustega, pääses neist aga suhteliselt lühikese vangistusega, sest rääkis võimudele gängikaaslaste kriminaalsest tegevusest kõik, mis teadis. Nii kutsub näiteks vanameister Snoop Dogg – samuti gängikarastusega mees – 6ix9ine’i rotiks. Eesti keeles siis kitseks. Oi jah.

Aga palju õnne talle, Eestis on ta sel nädalal sinkulistis kõrgeim uus tulija.

Kaks värsket lugu on singlite üldtabelis veel. Ariana Grande ja Justin Bieberi ühine suursoul-ballaad „Stuck With U“, see on seitsmendal kohal.

Ning kõige alumisemale reale – 40. paigutusele – on end visanud Melanie Martinezi „Play Date“. See on vana lugu. Pärit aastast 2015, Martinezi albumi „Cry Baby“ deluxe-versioonilt. Kuid lool on nüüd rahvusvaheliselt uus elu ja tõus, sest palast on saanud viraalne hitt TikTokis.

Samal põhjusel on albumi „Cry Baby“ deluxe-versioon tõusnud albumite tipp-40sse. Tõusnuna 36. kohale on Martinezi plaat nädala ainus uus tulija kauamängivate jaotuses. Palju õnne!

Albumite pingerida juhib aga taas The Weeknd. Drake on eelmise nädala esikohalt kolmandaks kolinud ja Dua Lipa kenasti tema ette teiseks jälle.