Mis viib omakorda taas selleni – kui vaatame, et esikohal on nublu ja gameboy tetrise „für Oksana“, teisel kohal biidimeistrid 372kaspar ja Lone Betro koos räpparite Beebilõusta ja nubluga looga „Vöörad“ ning kolmandal kohal ansambel 5MIINUST koos nubluga esitatud palaga „Aluspükse“ –, et nubluga seotud on neli esimest kohta Eesti lugude tabelis.
Kõigi teiste Eesti artistide terviseks! Cheers!

Möödunud nädalal pisutki folgi ja elektroonika lõhna räpisesse tabelisse toonud nädala kõrgeima tulija Trad.Attack!’i „Pass-pass“ on 15. kohalt karmauhti! tabelist välja kukkunud.

Singlite üldtabeli nädala kõige tublim uustulnuk on keegi Trevor Daniel looga „Falling“. Noor kutt Houstonist, segab poppi ja räppi ning tema „Falling“ – esimesel nädalal seitsmendale kohale – on üks järjekordsetest tänavustest läbilöökidest platvormilt TikTok. Just seal on ta noored kuulajad leidnud ja lugu viraalseks tuisanud. Järjekordne rahvusvaheline tabelitevallutaja, kel suuri plaadifirmasid taga ei ole.

Põhimõtteliselt siis sarnane mudel tippu pürgimiseks nagu Tones and I’l ning Arizona Zervasel.

Singlite listi juhib teist nädalat Billie Eilishi „everything I wanted“. Pluuto ja sõprade „SOS“ on selles paremusjärjestuses kahmanud endale 14. koha. Uute tulijate hulgas on veel britt Stormzy, abiks Burna Boy ja Ed Sheeran, looga „Own It“ (22. kohal) ning online-staar Lewis Capaldi looga „Before You Go“ (36. koht).

Uhke, et albumite pingerida juhib neljandat nädalat Eesti plaat. Reketi „Kulutuli“.

Ja vanainimese hinge kosutab, et kauamängivate tabelisse jõuab ka vana kooli artiste – selliseid pikki aegu traditsioonilisel viisil muusikat väljastanud artiste. Nagu näiteks ansambel Coldplay, kelle uus plaat „Everyday Life“ on sel nädalal Eestis kõrgeim uus tulija. Meistrid on jõudnud kolmandale kohale.

Esikümnesse, kaheksandale kohale on joonelt esimese nädalaga tõusnud veel Lindemanni album „F & M“. Lindemann on Rammsteini esilõusta Till Lindemanni kõrvalbänd, mida ta peab koos rootslasest multiinstrumentalisti Peter Tägtgreniga (mängib muidu veel sellistes gruppides nagu Hypocrisy ning Pain).

Ja tipp-10s on kolmaski uus plaat – träppar Trippie Reddi armuballaadide valik „A Love Letter to You 4“.

Albumite paremusreastuses leidub sel nädalal ka olulisi taastulijad. Näiteks Pluuto ja tema „Muhumaa ülestõus“, mis on uuest singlist „SOS“ kerkinud elevuse toel 39ndaks tõusnud. Ja näiteks 22. kohal end näitav Mariah Carey „Merry Christmas“, mis juhatab nüüd omakorda sisse selle, et järgmistel nädalatel näeb nii albumite kui singlite tabelis üksjagu pühademussi.

* Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.