Ainus uus lugu selle nädala kodumaiste lugude paremusjärjestuses on Suur Papa (a.k.a Arop) hoogne tagasitulekusingel „Vikati Gäng“. See on potsatanud täpselt esikümne ukse taha – 11. kohale.

Kui mõne nädala eest sai osutatud tähelepanu, et terve esikümme koosneb räppmuusika lugudest, siis käesolevaks nädalaks koosneb terve esikakskümmend räpilugudest. Isegi esikakskümmend kaks. Esimene mitte-räpp-lugu asub 23. paigutusel – selleks on Lumevärvi hitt „Milline päev“.

Ja ega laiemaltki muul popmuusikal hõisata pole – hetkel on tipp-40s vaid 11 laulu, mis pole räpp.

Ühtlasi osutaks tipp-40 toimuvale mõõduvõtmisele, kes püsib kauem järjest tabelis. Omavahel pistavad rinda 5MIINUSe „Erootikapood“, Sander Mölderi ja NOËPi „San Francisco“ ning NOËPi „New Heights“. Esimene neist on järjest tabelis olnud 77 nädalat, teine 76 nädalat ja „New Heights“ 75 nädalat. „New Heights“ on ka väljakukkumisele momendil kõige lähemal – kohal 32. Samas kui „Erootikapood“ on bändi uue materjali tuules taas suuna üles võtnud – tõusnud 20. kohalt 16ndaks.

Eesti lugude number üks on number üks ka singlite üldtabelis. „Aluspükse“ on astunud suure sammuga, 17. kohalt esimeseks. Nublu „Rotterdam“ on selles listis taandunud jällegi kolmandaks, sest Billie Eilishi „bad guy“ keeldub tipust lahkumast ja püsib teine.

Kõrgeima uue tulijana on end viiendaks nüginud järjekordne lugu peagi ilmuvalt Ed Sheerani veidrate duettide albumilt – värskes loos „Beautiful People“ on Sheeranile seltsiks Khalid.

23. tabelikohal näeme värske tabelisse tungijana samuti duetti ja pisut veidrat. Seal on Kygo lugu „Higher Love“, mida ta esitab koos aastal 2012 elus lahkunud Whitney Houstoniga. Täpsem oleks siiski öelda, et see on Kygo remiks Whitney Houstoni cover’ist Stevie Wonderi samanimelisest loost. Houstoni cover ilmus aastal 1990 üsna varjus – albumi „I’m Your Baby Tonight“ Jaapani turu versiooni boonusloona.

Niisamuti on justkui duetina märgitud singlilisti viimane uus tulija ja ega seegi nimede poolest liiga tavaline pole: 34. kohale on tõusnud Y2K ja bbno$i ühine „Lalala“. Esimene nimetatu on loo produtsent, teine aga palas häält tegev räppar. Y2K ja bbno$… noh, okei.

Kauamängivate reastuses pole tipus suuri muudatusi. Ikka Billie Eilishi album esimene ning ülejäänud rebivad ta taga omavahel.

Kõrgeim uus tulija on pungestanud kümnendaks – „BTS WORLD (Original Soundtrack)“, erinevad esitajad. Album kujutab endast Lõuna-Korea poistebändi BTS käekäigu põhjal valminud videomängu soundtrack’i, kus teevad kaasa näiteks Juice WRLD, Zara Larsson ja Charli XCX.

12. kohale on end sirutanud rokkbändi The Black Keys värske heliplaat „Let’s Rock“. Viimane uus tulia on 33. - see on biitide meistri produtsent Mustardi teos „Perfect Ten“, kus kuuleb tema sepistatud muusikale räppimas tegelasi nagu Migos, Young Thug, YG, Tyga, Playboi Carti jne jne.

Kõige kõvem Eesti päritolu plaat on taas reketi „Rahu“. Sel nädalal on plaat 11. kohal.

*Eesti tipp-40 edetabelid pannakse kokku nädala jooksul toimunud kuulamistest platvormidel Spotify, Apple Music, Deezer, Google Play ning ostudest iTunesis.