Tegemist on ilmselt läbi ajaloo kõige suurema Lääne leviga eestikeelse filmiga (nõukogudeaegse Venemaa leviga on raske võrrelda). Film esilinastus Toronto filmifestivalil, sai Sundance'is publiku lemmiku tiitli ning pärjati ka Thessaloniki filmifestivalil. Festivaliedu garanteeris levi nii USAs kui ka Jaapanis, hiljem anti välja VHS ja läinud aastal jõudis levisse ka Indiepix Filmsi välja antud DVD.

Eestis esilinastus "Tallinn Pimeduses" alles tänavu aasta alguses, mil toona filmi juures kunstniku assistendina töötanud ja tänaseks produtsendiametis tegev Margus Õunapuu filmi taastatud koopia levissse tõi. Tõmbamaks unustatud filmile rohkem tähelepanu, kirjutati pressiteates, et see ennustas üllatavalt täpselt ette pronksiöö sündmusi.

Filmi sisuks on Vene maffia plaan panna käpp peale Eestile iseseisvumise järel tagastatavale kullale, röövi ajaks on aga vaja Tallinn elektrita jätta. Mängu tuleb elektrik Toivo (Ivo Uukkivi), kellel on väga raha vaja, sest naine on rase ja elujärg üleminekuajal nigel. Teletorni kohvikus ja Olümpia hotelli saunas kohtuvate gangsterite kava on kuld sigaretivabrikus sulatada ja kuldsigaretilaadung laevaga Eestist välja toimetada.

Kämbi tulemuse garanteerib see, et nii venelastest gangstereid kui kulla kaitsjaid mängivad Eesti näitlejad. Uhke karakter on ahelsuitsetajast mafiooso Tõnu Kargi (pildil) kehastuses, kes sigaretivabrikus veel juppideks lõikamata pikka paberossi kõrva taga kannab ja sealt jupikaupa süütab. Kaasa teevad veel Jüri Järvet ja Salme Reek, aga ka Enn Klooren, Peeter Oja, Väino Laes, Ain Lutsepp jpt. Suures osas mustvalge filmi kiitust pälvinud kaameratöö kuulub Rein Kotovile.

Muide, filmimagasin Film Total leidis omal ajal, et "Tallinn pimeduses" sobib hästi neo-noir'i žanri esindajate edetabelisse, Järvi-Laturi ise nimetas filmi võtete ajal spageti-iisterniks (vrd spagetivestern, film noir).