Nagu alati, korraldatakse ka tänavu kirjanduslikke retki: neljapäeva pärastlõunal tutvustavad Wimberg ja Jaanus Vaiksoo kirjanduslikku Nõmmet, reedel viib Aleksei Turovski huvilisi loomaaeda kui kirjandussõbralikku kohta, sama päeva õhtul juhib aga Ott Sandrak teadmishimulisi piki Indrek Hargla (pildil) raamatutest tuttava apteeker Melchiori lugude radadel vanalinnas. Laupäeval on võimalik külastada Maarja Vaino ja Toomas Haugi juhtimisel metsakalmistut, paljude kirjanike viimset puhkekohta.

Reedel, laupäeval ja pühapäeval on lastehommikud, pühapäeval peetakse aga Niguliste kirikus iga-aastane luuleteenistus, kus astuvad üles poeedid kassetipõlvkondlastest Värske Rõhu autoriteni, sekka mõni festivali väliskülaline.

Välismaalt Tallinna sõitjate valik on tänavu mitmekülgne ja väga esinduslik. Mitu külalist tuleb Suurbritanniast – teiste seas tunnustatud kommunismiuurija Robert Service. Venemaalt saabub Boriss Akunin, kes juhatab reede õhtul kinos Sõprus sisse enda romaani “Riiginõunik” järgi vändatud filmi ning kohtub lugejatega laupäeval musta laega saalis ning pühapäeval Solarise Apollos.

Kohal on ka hiljuti eesti keeles välja antud “Eesti romaani” autor, Prantsusmaal ja prantsuse keeles kirjutav Katrina Kalda. Lisaks talle on võimalus kohtuda handi kirjanduse elava legendi Jeremei Aipiniga, näha üht tänapäeva tunnustatuimat portugalikeelset kirjanikku, vaheldumisi Angolas ja Brasiilias elavat José Eduardo Agualusat, kohtuda menukate linnafantaasia-lugude autori Suzanne McLeodiga ning näha veel tervet hulka põnevaid kirjanikke nii kaugemalt kui lähemalt. Üritused leiavad lisaks Kirjanike Majale aset ka Tallinna raamatupoodides. Ürituste täpsem kava on üleval festivali kodulehel www.headread.ee.