Šokiteraapia


Ebavajalikke tundeid tuleb ikka ette ja neist on mõistlik lahti saada. Emotsionaalseid terviserikkeid ravin ja ennetan järgmiste abivahenditega:

* Ebamugav ilukirjandus, milles klopitakse reipalt läbi kõik valutavad kohad, lahendusi ei pakuta.

* Nõretusmuusika, mis lajatab lüürilisi kujundeid helde käe ja kõva häälega.

* Must ja mõõdutundetu, inimese lolluses sonkiv huumor.

Õige tapeet


Kipun oma kahte põhilist vaimu­toitainet – heli ja teksti – tarbima ühel ajal. On lugemismuusikad, kirjutamismuusikad ja tõlkimismuusikad, kusjuures praeguse raamatu, Virginie Despentesi „Vernon Subutex 2“ kallal töötades valin tausta ka vastavalt tegelasele, kes parajasti räägib. Parim kombinatsioon valmib samal meetodil nagu kodune lemmikroog – tunde järgi.

Raamid


Pole midagi virgutavamat kui lähenev tähtaeg! Olen kohustuste ja korrapärasuste andunud fänn – eriti kuna ma neid endale ise kehtestada ei oska. Kõik mu hommikud algavad küll trenniga, mis on igati tubli tulemus, aga edasine päevakava kisub seda ebamäärasemaks, mida paindlikumalt aeg käes on. Üritan visalt ja lootusrikkalt võtta õppust oma kassist, kes teeb väga kindla graafiku alusel ainult seda, mida ise tahab.

Jagatud vaikus


Üksi vait olla on tükk maad hõredam tunne kui kellegagi koos. Näiteks eespool nimetatud kassil on selle tõhusa olemisviisi põhimõtted suurepäraselt käpas. Olen kassivaikuses pruukinud suurtes kogustes tekste ja mõne ka kirjutanud, sealhulgas oma diplomitööd, tõlked ja käesoleva menüü. Soovitan.