Rajiv Chandrasekaran, ajalehe The Washington Post Bagdadi büroo endine juhataja, pakub meile intiimset pilguheitu sellesse võlur Ozi Smaragdlinna meenutavasse mulli, mis ei lasknud end segada väljaspool müüre aina kasvavast kaosest.

 Teos kirjeldab inimeste kaudu USA valitsenud ideoloogiat, mis võib olla poliitikutele tuttav ja tavapärane, kuid seda tülgastavam tavalisele inimesele. Raamat võiks olla kohustuslik lugemine neile, kes on valmis uskuma valitsejaid kinnisilmi, kellele eesmärk pühendab alati abinõu. Iraagi sõja teemaga pisutki kursis olevale lugejale nauditav raamat.
Autor on pääsenud neile lähedale, sest töötas mõjuvõimsas ajalehes. Seda on raamatus kõikjal tunda. Sellised privileegid olid Iraagis töötanud reporteritest vähestel, mis tõstab raamatu väärtust.
    Ivar Soopan, ajakirjanik Iraagis 2003 - 2004

2010. aasta märtsikuus jõuab kinodesse raamatu ainetel vändatud põnevusfilm "Green Zone". Filmi režissöör on Paul Greengrass ("Bourne'i ultimaatum") ja peaosades näitlevad Matt Damon, Jason Isaacs, Brendan Gleeson ja Greg Kinnear. 

Vaata intervjuud raamatu autoriga siit.

Telli raamat Rahva Raamatu veebipoest.