Aare Toikka, kuidas noored lavastajatudengid VAT Teatri tiiva alla sattusid?
Tegelikult oli asi lihtne. Ingo Normet kutsub ikka vahel teatrijuhte lavakunstikooli eksameid vaatama. Ühel läinudkevadisel eksamil näidati ka Uku ja Roberti esimesi iseseisvaid töid kutseliste näitlejatega, mitte oma kursusekaaslastega. Lood olid õnnestunud ja eksami järel tuli Ingo Normetiga jutuks, et võiks ju koolitöid edasi arendada ja mõnes teatris mängida. Siis ma selle ettepaneku tegin ja nii VAT need koolitööd oma katuse alla võttis.
Mulle isklikult tundusid mõlemad tööd huvitavad mitmest vaatevinklist. Esiteks muidugi sellepärast, et paar näitlejat üllatavad rollilahendustega. Teiseks sellepärast, et need kaks noort lavastajat on nii väga erineva mõtlemisega ja seda erinevust ühel teatriõhtul nautida tundus mulle ainulaadne võimalus. Loodetavasti on “Pinki” ka laiemal ringil teatrihuvilistel põnev vaadata ja tunda muu seas noorte andekate lavastajate tuleku üle head meelt.
Ja kolmandaks ehk seepärast, et sisuliselt on ju need Edward Albee poolt 1958.aastal USAs ja Jon Fosse poolt 2000. aastal Norras kirjutatud näitemängud ühte teemat käsitlevad lood. See on igatsus Teise järele, kohutav üksindus, mis meid petlikult küllases ilmas tabab.
Ühte asja tahaksin veel rõhutada: need on koolitööd. Poiste esimesed päris oma lavastused seisavad veel ees, sest nende lugude puhul oli kursuse juhendaja poolt siiski teatud mängupiirid seatud. 
M.T