2006. aastal aga sundis Draamateatri nõukogu lahkuma teatrijuhi Kris Taska ja teisipäeval tegi sihtasutuse Eesti Draamateater nõukogu üksmeelselt ettepaneku teatri juhtimiseks Rein Ojale.

Varem on Oja töötanud Eesti Teatriliidu ja Eesti Näitlejate Liidu esimehena ning teinud vabakutselise näitlejana silmapaistvaid rolle mitmete teatrite lavastustes. Teatriinimeste silmis on tal kahtlemata suur autoriteet ning juhikompetentsi on ta seni väga hästi tõestanud.

Lisaks selgitab Draamateatri pressijuht Tanel Tomson, et Ojal on teatri tulevikust väga selge visioon ning last but not least, ta tunneb teatrit selle praktikas väga hästi.

Loodame siiralt, et Rein Oja suudab murda Draamateatri traditsiooni valida igal aastal uus juht. Ja kuigi sahistatakse, et nende juhivahetuste taga on hoopis Priit Pedajas ning niikaua, kuni Pedajas tüüris, ei muutu teatris elu stabiilsemaks, saab ehk Pedajas edaspidi rahulikumalt lavastamisele keskenduda, kui teatriasjatundjast juht paadis.

Poolnaljaga on Oja kunagi küll öelnud Teater.Muusika.Kino usutluses, et on üks asi, mida ta teha ei oska: “Äri ei oska ajada - vaat sellest on tõesti kahju.”