Lugemik

Kui kolm aastat tagasi koos Indrek Sirkliga poodi ehitama hakkasime, nägin vaimusilmas kõiki neid väärt raamatuid, mida tulevikus lugeda saan, ilma et neid välismaistest raamatupoodidest ise Eestisse vedama peaks. Kuid reaalsus on, et poepidamise ja kirjastamise kõrvalt palju lugeda ei jõua. Selle teevad tasa kõik põnevad koostööprojektid, neist välja kasvanud sõprussuhted ning uued erialased kontaktid üle ilma, kõik tänu Lugemikule.

EKKM

Üks mu lemmikkohti Tallinnas. Näituseruum pidevas muutumises, lisaks sellele suurepärane näide sellest, kuidas isetegemisest võib välja kasvada asendamatu institutsioon kohalikul kaasaegse kunsti väljal. Loodan, et EKKMi jõud ei rauge iial!

Tudengid

Olulised dialoogipartnerid. Õpetamine võib küll olla ääretult raske tegevus ning vahel tundub, et enam ei jaksa, kuid eelkõige näen suhtlust tudengitega aktiivse mõttevahetusena, millest tõuseb tulu mõlemale osapoolele. Väga hea meel näha, et paljudest tudengitest on saanud väärt kolleegid ja head sõbrad.

FANTASTIKA

Hiljuti nähtud Mart Kangro uus lavastus teatris NO99. ­Rohkem ei olegi vaja öelda, kui et see kõnetas mind kui kunstnikku rohkem, kui ootasin. Minge vaatama!

Viimane minut

Kuigi tudengitele räägin alati, et töid EI TOHI jätta viimasele minutile, siis iseenda tegemiste puhul pean paraku tõdema, et tihti teen kõige olulisemad otsused intuitiivselt, siis, kui viimase hetke adrenaliini tase veres kõige kõrgem. Aga eile öösel nägin unes, et just sellepärast kukkusin olulise näituseprojektiga (mille kuraator oli hea sõber ja ­KKEKi juhataja ­Maria Arusoo) mingis unenäolises välisriigis kapitaalselt läbi.