Kui sulle meeldivad vaiksed tänavad. Cannaregio linnaosas asuvatele Fondamenta della Misericordia ja Fondamenta degli Ormesini kaldapealsetele satuvad väga vähesed turistid. Joo klaasike veini koos kohalikega mõnes siinses veinibaaris ehk osteria’s.

Kui sulle meeldib kuld. Püha Markuse kiriku peaaltari taga paiknev Pala d’Oro ehissein ületab kujutlusvõime piirid – selle 255 kullatud paneeli on kaunistatud rohkem kui 2000 vääriskiviga. Silme eest võtab kuldseks ka Doodžide palee kuldtrepp Scala d’Oro.

Kui sulle meeldib nikerduskunst. Santa Maria Gloriosa dei Frari kiriku imeline kooriosa koosneb 124st nikerdatud bareljeefidega toolist, millel on kujutatud pühamehi ja Veneetsia vaateid.

Kui sulle meeldivad ajaloohõngulised kõrtsid. Rialto turu lähedal asuv Cantina Do Mori on linna vanim osteria, mille püsikunde oli väidetavalt ka kuulus seikleja Casanova. Kui laudade-toolide puudumine sind ei häiri, on siin mõnus proovida cicchetti-nimelisi suupisteid ning võileibu koos ombra ehk klaasi punase majaveiniga.

Kui sulle meeldib pasta. Rialto silla ja Coini kaubamaja lähedal asuvast Rizzo pastapoest (Cannaregio 5778) leiad kümnete vormide, värvide ja maitsetega pastat – näiteks oliivi-, spinati-, peedi-, tindikala- või kabatšokimaitselist, gondli- või karnevalimaski kujulist, tavalistest lintidest-liblikatest rääkimata.