Äsja andis prokuratuur teada, et algatas kriminaaluurimise, selgitamaks välja, miks annetas Juhaste viis kuud varem Keskerakonnale 50 000 eurot, kuigi tema avalikult nähtav majanduslik seis seda kuidagi ei võimalda.

Juhaste telefon heliseb taas. Seekord on ekraanil tuttav number, millelt tulevale kõnele ta tihkab vastata. Viimase kolme nädala jooksul on nad juba suhelnud 23 korda.

„Tere päevast!“ kostub vene aktsendiga mehehääl.

„Tervist-tervist!“

„Tundub, et oleme teiega jälle päevakangelased,“ püüab Keskerakonna toonane peasekretär Mihhail Korb vestlust alustada naljaga, et pinget veidi maandada.

Kõiki afääri osapooli kuulatakse selleks ajaks juba ammu pealt. Ekspress tutvus prokuratuuri kogutud materjalidega ning avaldab nüüd episoodid, mis ühelt poolt on õpetlik materjal sellest, kuidas taolises skandaalis avalikkusega manipuleerida püütakse. Näiteks kuidas ja miks sündis Juhaste ja Künnapi ühine vale-pressiteade. Teisalt aga näitab toimikus olev selgelt, kui nahaalselt võidakse omakasu eesmärgil tegutseda ja kunagisi lähedasi inimesi lihtsalt trammi alla lükata.