Petro Porošenko: Esmalt suur tänu vestlusele kutsumise eest. Eesti seisukoht on Ukrainale eluliselt oluline, sest Eesti on väga hea näide solidaarsusest Ukrainaga. Eesti on, kui arvestada teie majanduse suurust, Ukraina kaitsevõime suurim toetaja maailmas. Eesti on minu presidendiks olemise ajal ning pärast seda võidelnud meie suveräänsuse ja terviklikkuse eest, Vene agressiooni tagasilöömise ning minu rahva Euroopa perspektiivide eest. Kõndisin täna koos teie parlamendiliikmete ja ministritega teie tänavatel, see oli wow! Kahel põhjusel. Ma pole näinud üheski riigis, Poola ehk välja arvatud, nii palju Ukraina lippe. Need on kõikjal! Kohtasin paljusid ukrainlasi ja see polnud mina, vaid minu eesti kolleegid, kes tervitasid neid sõnadega „Slava Ukraini!“. See oli midagi... Läheduse tunne.

Luik: Aga mis ikkagi tõi teid siia just täna?

Porošenko: Mõned kohtumised parlamendis, välisasjade komisjoniga, spiikriga. Kõik ukrainlased on praegu sõdurid, meil pole presidenti ega opositsiooniliidrit, sest peame tegema kõik mis võimalik, et päästa rahvus ning võita venelasi.

Andrei Hvostov: Täpselt nii. Teatavasti on teie sõjaväeline auaste Ukraina kaitseväes major. Mulle meeldib see väga – te ei ole kindral. Olete lihtsalt ühe pataljoni komandör (pataljonis on umbes tuhat meest – A.. H). Saate meile rääkida, mida teie pataljon parasjagu teeb? Sõjasaladusi reetmata, muidugi.

Jaga
Kommentaarid