Lugupeetud daamid ja härrad, pöördun Teie poole palvega veelkord üle mõelda otsus mitte lubada Vene sõjaväe põgenikke üle piiri. Nende nimetamine mugavuspõgenikeks ei ole mingil juhul õigustatud.

Põgenike piiriületuse tõkestamine ei ole eetiline. Sellega me nõuame, et nad läheksid vabatahtlikult vanglasse või rindele. Neilt ei saa nõuda, et nad läheksid paljakäsi putleri jõustruktuuride vastu!

Meie ise, meie emad ja isad ei saanud võidelda N Liidu vastu, see oli liiga ebavõrdne heitlus.

Meie ise, meie emad ja isad ei saanud võidelda N Liidu vastu, see oli liiga ebavõrdne heitlus. Samuti ei suuda vene sõjapõgenikud seda sõda ringi pöörata. Saates neid piirilt tagasi, anname me nad putleri meelevalla alla ja sandistame neid moraalselt ning kui nad sõtta satuvad, siis ka füüsiliselt.

Kutsun üles avama piire nendele põgenikele ja organiseerima nende vastuvõttu. See ei ole majanduslikult kerge, kuid see on parim, mida me saame teha putleri režiimi vastu töötamiseks. See on parim, mida me saame teha, töötamaks putleri mobilisatsiooni vastu. Põgenike tagasipööramine piirilt võrdub 1944. aasta paadipõgenike tagasisaatmisega N Liitu. Vältigem seda häbi!

Head sügise algust kõigile!

Endel Talvik, psühhoanalüütik

Jaga
Kommentaarid