Prügiäris peitub rohkelt üllatusi. „Alles hiljuti tuli teade, et sorteerimisliinil on laip. Kuna meil siin vahel juhtub tööõnnetusi, siis alguses ehmatasin, äkki midagi juhtus mõne meie töötajaga. Kutsusime politsei. Selgus, et ilmselt oli keegi roninud kusagile konteinerisse või maha löödud ja konteinerisse visatud – nii oli ta sattunud autosse, mis pressib prügi kokku,“ kõneleb Luude.

Ta ütleb ka, et ei tea inimesed, et tema firma tegeleb narkootikumidega, mis pättide käest ära korjatakse. „Need põletatakse politseieskordi juuresolekul meie juures ahjus, mis asub Tartu külje all. Kilode kaupa tuuakse erinevaid aineid. Midagi ette ei öelda: ühel hetkel antakse lihtsalt ukse taga kella, et oleme kohal ja pange ahi tööle. Politseinikud seisavad ahju kõrval ja jälgivad, et kõik ikka ära põleks.“

Luude räägib prügiäri telgitagustest, taaskasutuse vaevadest, EKREga ühinemisest ning utoopilisest rohepöördest. Ülikoolis füüsikat õppinud tippjuht kavatseb tulevikus õpetajaks hakata.

Ka Riina Roosipuust pidi saama õpetaja (matemaatikaõpetaja), kuid praegu juhib ta hoopis Eesti Lotot. Lapsepõlves unistas ta saada jäätisemüüjaks. Nüüd lotofirmas tunneb ta, et asjad ongi teatud mõttes sinnapoole liikunud. „Ma müün hetkenaudingut ja elamust, mida jäätis ju samuti annab.“

Riina Roosipuu

„Me oleme päris informeeritud. Kui midagi juhtuma hakkab, siis info jõuab meieni veidi varem. Olgu see siis pronkssõdur või Narva tank või Võru linn, mida koroona ajal hakati lukku panema. Helistavad asjamehed ja ütlevad, et kuulge, pange valmis selleks mahuks, sinna piirkonda, selleks ajaks,“ räägib Tõnis Ilves loos, mis on selle numbri vast kõige üllatavam ja hoogsam.

„Läksime panka, valetasime ja vassisime, et meil on raha. Nad uskusid ja andsid meile laenu,“ tunnistab tema naine Külli, kuidas nad käivitasid oma äri. Selle nimeks sai Kemmerling. Firma kasvas välikempsude turul liidriks. Miljonipeldikujõugu Ilvesed hävitasid. Hinnasõjast väljusid kuningatena. Nüüd astub perekond troonilt, peseb käed seebiga puhtaks ja vaatab, mida teha oma elutöö müügist teenitavate miljonitega.

Koroonaviiruse levima hakkamise järel teab iga eestlane SYNLABi. Põhjalik lugu räägib, kuidas see firma sai alguse Hiiu haigla seitsme töötajaga laborist ning hakkas kiiresti kasvama, sest hakkas protsesse automatiseerima ning pakkus haiglatele ja arstidele senisest mugavamaid teenuseid.

Rainar Aamisepp, SYLABi juht

Edukate iduettevõtjatena astuvad üles Konrad Hanschmidt ja Sandor Liive, kelle firma Gridio pakub nutikat võimalust elektrikulude pealt kokku hoida ajal. See on vägagi vajalik ajal, mil energia kallineb kiiresti ja elektrist võib tekkida puudus.

Saate ka lugeda, kuidas enne sõda toimus Ukrainas maailma suurim küberrünnak; et Saksamaa kõige rikkamaid peresid kummitavad mustad saladused; kes on see Vene minister, kelle tõttu said Swedbank ning tema endised juhid kahtlustuse rahapesus ning veel palju muud huvitavat.

Ajakiri Magnaat jõuab suurimatesse poekettidesse reedel. Kõigile Eesti Ekspressi juriidilistest isikutest tellijatele tuleb see automaatselt postkasti.