Uurimine on märkimisväärne kahel põhjusel: see on aegade mahukaim omataoline kriminaalasi ning meeste kuriteod sündisid justkui meie kõigi silme all. „Neid kutsutakse Ida-Viru ärimeesteks. Seda seetõttu, et nad rajasid Narva soojuselektrijaama territooriumile oma krüptokaevanduse, mida, nagu väidab FBI, kas ei ole olemaski või kui on, siis on see kümme korda vähem võimsam, kui nad ise väitsid.“

Äriajakirjandusele on mehed tuttavad juba aastaid. „See on näide, kuidas avalikkuse ees varastati; äriajakirjandus vaatas pealt ja hoidis peast kinni. Niisiis nüüd, kui nende nimed arreteerimisega päevavalgele tulid, käis peast läbi mõte – ahaa, loogiline,“ räägib Martin Laine podcastis.

Turõginil ja Potapenkol oli ettevõtete ümber ehitatud märkimisväärne võrgustik inimestest, kes aitasid kord hea, sageli agressiivsetel meetoditel luua ettevõtte mainet ja illusiooni tavapärasest, uuendusliku tehnoloogiaga äritegemisest.

Kes on Potapenko ja Turõgin ning kuidas neil õnnestus Eestis aastaid tegutseda, räägime lahti Ekspressi podcastis. Asjade seisu selgitab Martin Laine, stuudios on ka Greete Lehepuu ja Joosep Tiks.