Kuus aastat tagasi oli Eestis kolm kriketimeeskonda ja mitte ainsatki päris kriketiplatsi.

Nüüd on Tallinna ligidal Tiskres esindusväljak. Meeskondi on meil kahe liiga jagu.

Ka koondised astuvad selgelt tõusuteed, kuigi koosnevad suures osas välismaal sündinutest. Läinud suvel mängis meestekoondis koosseisus Arslan Amjad, Habib Khan, Stuart Hook, Ali Masood, Marko Vaik, Elias Hasan, Murali Obili, Aditya Paul, Kalle Vislapuu, Saquib Naveed ja Maidul Islam. Koondist juhendas Richard Cox.

Vajadusel panebki Eesti Kriketi Liit raha mängu ja ostab kriketi tippspetsialiste välismaalt, neid rahapatakaga oimetuks lüües.

Kõik see on võimalik tänu ühele mehele, kellest te kunagi midagi kuulnud pole. Ent kui Eestis toimuks suuremate spordisponsorite konkurss, oleks ta iga-aastane favoriit seda kinni panema.

Näiteks valiti tema arendusettevõte Heathmont OÜ kahe aasta eest Äripäeva IT-ettevõtete edetabeli võitjaks. Kuid Heathmont on kõigest rakuke tema ärivõrgustikust.

Siinne lugu ei räägi aga mitte majandusest, vaid Eesti kriketist ja selle suurejoonelisest tulevikust.

Läinud sügisel pühendas Ekspress mitu kuud, et jäädvustada Eesti kriketi võtmehetki ja kohtuda olulisemate inimestega. Pilt, mis avaneb populaarsuselt maailma teise spordiala Eesti telgitagustes, on jalustrabav.