Läksime eriprogrammiga eetrisse kell 11 ning paari tunni pärast, kui meil olid juba eetris olnud ka esimesed lülitused Ukrainasse, hakkasime vastu võtma kuulajate kõnesid. Suhtleme Raadio 4s kuulajatega otse-eetris üsna palju. Esimeste kõnede üldine tonaalsus oli see, et inimesed olid šokis ja küsisid – mis toimub?! See on kohutav, see on õudne!

Kui me võtsime raadiokuulajate kõnesid uuesti eetrisse paar tundi hiljem, oli pilt juba teistsugune. Meie kahe kõnedelaine vahel tulid Venemaal eetrisse televisiooni peamised propagandasaated ja auditooriumile seletati „kuidas peab reageerima“. Selle pealt tulid ka meie eetrisse kuulajate arvamused: kõik ei ole nii ühetähenduslik, lääs ise provotseeris!

See oli huvitav näide vene propaganda tööst: esimene laine oli rahulik, teises laines inimesed juba küsisid „aga miks te arvate, et Venemaa ründas Ukrainat?“.

Vestled otse-eetris sageli kuulajatega. Kuidas oled tajunud eestivenelaste hoiakute muutumist aasta vältel?

Eesti valitsus minu teada ei ole uurinud, kui palju inimesi toetab Venemaad. Lätis viis valitsus läbi küsitluse, millest selgus, et üle poole Läti venekeelsest elanikkonnast toetab Venemaa seisukohta, ei mõista sõda hukka ning kiidab Putini tegevuse heaks. See oli minu jaoks halb üllatus!