Browderit võib nimetada seetõttu Venemaa suurimaks vaenlaseks. Esialgu asus ta paljastama seda, kuidas naftaettevõtete juhid tohutult raha varastavad. Pärast oma poliitvangistatud äripartneri surma asus mees tegema kõva kisa, et välja juurida vene musta raha pesu lääne pankades. Sh püüdis märku anda ka Eesti Danske filiaalis käinud rahapesust.

Browder tunneb Putinit ümbritsevat ja Putini loodud räpast poliitäri hästi ja on seetõttu ka Vene diktaatorile pinnuks silmas. Sellal, kui Browder Venemaal ärimehena tegutses, mõrvati riigis ridamisi nimekaid tippjuhte, sh naftafirma bosse, Vene Keskpanga asepresident.

Kuidas õnnestus Browderil oma venelannast naisega Putini käivitatud jälitamisese eest pageda? Mil moel aga pääses Browder Hispaania arestist ja lugematutest kohtuasjadest USA-s ja Inglismaal?

Uurime temalt sedagi, kuidas saaks lääs Kremli pättide raha üle maailma nii edukalt leida, nagu Browder on seda suutnud.

„Putin on ära mõjutanud kuus–seitse USA Kongressi liiget, samuti Europarlamendi liikmeid, ostnud üle mu isikliku advokaadi… Kuid saame hakkama. Närakaid on ikkagi väga vähe,“ ütleb Venemaa suurim vaenlane Bill Browder.

Vene külalistega ta igaks juhuks teed ei joo, lubab Bill Eesti Ekspressile.

Hans H. Luige ja Raivo Vare intervjuu Bill Browderiga on täies mahus vaadatav-kuulatav täispaketi tellijatele. Samuti on jutuajamine samas artiklis saadaval podcast'ina.