Suur osa kõige rajumatest tähistamistest koondub Tallinna vanalinna. Seal kõlavad „võtame!“ ja „terviseks!“ lähipäevadel väga valjusti.

Ainult et igal aastal on inimesi, kellele need peod ei too tervist. Vastupidi, üks-kaks inimest kaotab vanalinnale oma elu. Nad unustavad, et sama palju kui Tallinna vanalinn on ilus, on ta ka ohtlik.

Järgnevad lood on hoiatuseks. Et sel aastal päästa hinge või kahe hukkumist, rääkis politsei Ekspressile lood õnnetutest juhtumitest Tallinna vanalinnas, kus inimesed on ise oma elu kaalule pannud. Ja mõnel juhul selle ka kaotanud.

Linnas liigeldes ei pane ehk tähelegi, aga Tallinna vanalinn on täis väikesi mägesid. Künkaid ja linnamüüre, kust õnnetult kukkuda. Kukkumised on sagedasemad just suvel ja talvel ning juhtub see valdavalt joobes inimestega, kes rohkem riskivad. Kui enamasti lõpeb õhulend suure ehmatusega, jätab igal aastal keegi vanalinnas ka oma elu.

Ekspress näitab viit tuntud paika Tallinna vanalinnast, kus on viimase paari aasta jooksul juhtunud surmaga lõppenud õnnetus.