Sotsid paistavad valitsuses päris hästi silma. Aga miks see toetus ei tõuse teil? Esimees on palju pildis jne, aga toetus endiselt kuus protsenti. Väga ohtlik.

Valitsuserakond ikka paistab silma, aga iga silmapaistmine ei tähenda alati, et valijad seda hindavad. Sellest vaatest on kahtlemata tehtud taktikalisi vigu, millega on silma paistetud, aga toetust need suurendanud ei ole. Suuremas pildis on hetkel poliitiline olukord eriline, arvestades julgeolekukriisi. Sellest lähtudes ei ole väiksematel koalitsioonipartneritel lihtne oma poliitilist nurka leida. Inimesed pigem ei otsi, et keegi esitaks mingit pikka visiooni, kuidas järgmise kümne aasta jooksul reforme tehakse, vaid pigem ootavad elementaarset kindlustunnet, et selles kriisis, mis on mitmetahuline, suudetaks hoida meid õige joone peal. Sellises olukorras on peaminister reeglina see, kelles nähakse kindlustunde garantii. Need teemad, mis on SDE-le olulised, võib-olla ei ole hetkel nii palju esile kerkinud.

Miks sotsid arvavad, et suudavad Jaanus Karilaiu taktikat teha paremini kui Karilaid ise? Ehk olla valitsuses nii, et kiita otsused heaks ja pärast öelda, et sai vähe ja et oleks saanud ja võinud paremini.

Meil ei ole Karilaiu taktikat, aga ma mõistan, millele on viide. Eks meie valitsusdelegatsioonis on palju tublisid inimesi, aga valitsustasandi kogemust võiks olla rohkem. Kogemus tuleb ajaga ja selles kontekstis on kahtlemata tehtud taktikalisi vigu...

Nimetage mõni.

… otsitud kaklusi või vastuolusid, mis minu arvates ei ole praeguses ühiskondlikus õhustikus vajalikud ega asjakohased. Aga ma arvan, et neist on õpitud.