Sest Euroopa Nõukogu ja parlament tõdevad ausalt: meie mahajäämus Taiwani, Lõuna-Korea ja USA kiibitootjatest on masendav. Teised kontinendid toodavad 5-nanomeetriseid pooljuhte, Euroopa vaevu 20-nanomeetriseid. Küsime Ansipilt: kas tema kavandatav 43 miljardi suurune investeering suudab tõsta Euroopa mikroprotsessorid samale tasemele kus asuvad kiibitootja Intel USA-s, Taiwan ja Lõuna-Korea?

„See on miljoni dollari küsimus,“ möönab endine Eesti peaminister.

Ansip kirjeldab Eesti Ekspressile oma võitlust selle nimel, et EUTELSAT ja teised koristaksid oma satelliit-TV levist Kremli vihkamis- ja sõjapropaganda. „Ei lähe väga lihtsalt... Luksemburgist ja Prantsusmaalt juhitud satelliidifimad taunivad sõnades muidugi Putini propagandamürki! Ent seda levist maha võtma nad ei kiirusta.“

Aga kui moraalne oli ühel isamaalisel Eesti kirjastusel kuni Vene kallaletungi hetkeni tassida Eestist reklaamiraha veriseid valesid pungil Kremli TV-jaamadele?

Miks peab Ansip õigeks, et puna-Hiina kõrval seaksime sisse riiklikud suhted ka Taiwani Hiina Vabariigiga? Intervjuus kuulete uudist: Eesti valitsus on Edgar Savisaare ajal kord juba sõlminud suhted Taiwaniga!

Usutlust kroonib Ansipi asjatundlik ja tõesti TÄHTIS, pakiline soovitus Eesti valitsusele: lihtsal viisil saaks ära lõpetada laustoetuste jagamine heal järjel eestlastele, kes toetust ei vaja, ja suunata riigi raha tõeliste hädasolijate aitamiseks.

Algav aasta leiab euroopa-ülese digiliikuvuse eestvõitleja eurosaadik Ansipi juba töötamas Euroopa Meediavabaduse seaduse kallal.

Videointervjuu on täispikkuses nähtav kogupaketi tellijatele.