Koondnime „Kaka, kevad ja teised“ katuse alla on toodud „Novembri“ ugrimugri tumeduse täielik vastand, Kivirähi lõbusad lastelood. Kirjaniku muhe hääl ja vimkasid pilduv stiil on ka peamine, mis viit lühilugu seob, sest pildikeelelt on tegemist väga erinevate katsetustega. Juttude ellukutsumiseks on nimelt appi võetud viis eri põlv- ja koolkonnast (animatsiooni)lavastajat, kellest igaüks vajutab tervikule isikupärase pitseri.

Tuntuim lugudest, kogumikule pealkirja andnud „Kaka ja kevad“ jõudis vaataja ette õigupoolest juba aasta eest: lavastaja René Vilbre täispika, samuti Kivirähi näidendil põhineva „Eesti matuse“ sissejuhatusena. Nagu astus endale reha vastu vahtimist jantlik mängufilm, jättis toona ebaleva mulje ka lühianimatsioon, millest puudusid nii visuaalne sära kui ka sündmustikule särtsu lisav puänteeritus.

Isutekitaja põhjal võis peljata „Eesti matuse“ taga seisnud Apollo Film Productionsile omast ambitsioonitust, odavust ja halba maitset. Ent „Kaka, kevad ja teised“ valmistab äärmiselt positiivse üllatuse, sest ülejäänud lood on eelkäijast tunduvalt tugevamad.